Västerås bröt måltorkan – tog första segern

Äntligen, Västerås.

I årets femte ligamatch kom lagets första fullträff i allsvenskan sedan 1997.

Då blev det seger mot Mjällby med 2–1.

Oturen har grinat Västerås i ansiktet den här säsongen.

På lagets fyra inledande matcher har nykomlingsgänget lämnat planen med 0–1 på tavlan.

Men direkt hemma mot Mjällby hade man en boll i nät genom Simon Johansson. I några sekunder trodde han att han hade gjort lagets första mål i allsvenskan på 27 år, men Henry Offia vinkades av för offside i spelubbyggnaden och målet dömdes bort.

Offia skulle dock få sin revansch.

24-åringen höll sig framme och nickade in 1–1 i den 34:e minuten efter en hörna. Dessförinnan hade Jacob Bergström gett Mjällby ledningen, även det på hörna.

Islossning

Men när det väl släpper kan det släppa rejält, och så var det för Västerås.

För i 76:e minuten kom lagets andra mål för kvällen när Ibrahim Diabate smällde in bollen i nät.

2–1 blev slutresultatet och därmed har Västerås tagit sina första tre poäng i årets allsvenska.

– Det är den minst bra insatsen vi har gjort i allsvenskan den här säsongen, ändå står vi här med tre poäng. Fotboll är inte logiskt ibland, säger Västerås tränare Kalle Karlsson i Discovery+.