Tidigare under dagen tog Liverpool tre poäng mot Tottenham.

Därefter såg både Chelsea och Manchester City till att göra detsamma.

Bland annat stod Eden Hazard för samtliga tre mål i 4–1-segern mot Cardiff.

Med fem omgångar spelade börjar Premier League-tabellen att spricka upp en aning.

Under lördagen såg först Liverpool till att vinna borta mot Tottenham med 2–1 efter mål av Georginio Wijnaldum och Roberto Firmino.

Hazard tremålsskytt

Chelseas eftermiddagsmöte med Cardiff började på sämsta tänkbara sätt när Sol Bamba tryckte in 1–0 till bortalaget på Stamford Bridge. Därefter tog Londonklubben över helt och hållet, till stor del på grund av Eden Hazard.

Den belgiske anfallaren tryckte in kvitteringen och även 2–1 med några minuters mellanrum kort innan paus, båda gångerna framspelad av Olivier Giroud. Hazard såg även till att göra 3–1 innan Willian fastställde slutresultatet till 4–1.

– Vi kunde ha spelat bättre, vi borde ha spelat bättre men vi gjorde ändå fyra mål, säger Hazard.

– Olivier Giroud är en riktigt bra ”target man” - han är förmodligen bäst i världen - jag njuter av att spela med honom.

City besegrade nykomlingen

Manchester City hade inga problem att vinna hemma mot Fulham. Leroy Sané spräckte nollan redan efter två minuter och David Silva drog in 2–0 innan paus. Raheem Sterling hamnade också i målprotokollet när han gjorde 3–0.

– En fantastisk vecka för mig, säger Sané.

– Jag blev pappa! Dessutom gör vi en bra match i dag, vi spelade riktigt bra.

Det innebär att Liverpool och Chelsea står på full pott, 15 poäng, med Man City på tredje plats, två poäng bakom. Watford har möjlighet att kliva om den regerande mästaren i kvällsmötet med Manchester United.