Swansea till FA-cupkvart efter Nordfeldts nolla

Publicerad 2018-02-27

Se FA-cupen på Kanal 5 och Eurosport samt fler höjdpunkter från FA-cupen på Eurosportplayer.se

Kristoffer Nordfeldt höll nollan när Swansea slog Sheffield Wednesday med 2–0 i FA-cupen.

Nu är Swansea framme i kvartsfinal – för första gången på 54 år.

– Vi skriver historia, säger tränaren Carlos Carvalhal.

Kristoffer Nordfeldt har inte fått någon speltid för Swansea i Premier League i år.

Den svenske 28-åringen är i stället klubbens cupmålvakt och fanns mellan stolparna i kvällens FA-cupmöte med Championship-laget Sheffield Wednesday. De båda lagen spelade 0–0 i Sheffield förra helgen och sålunda väntade ett omspel i Swansea.

Efter en mållös första halvlek byttes Jordan Ayew, tillsammans med Martin Olsson, in till den andra. Tio minuter senare hade den ghananske anfallaren gett hemmalaget ledningen.

Rochdale eller Tottenham i kvartsfinal

Sedan Tom Carrolls skott tagit i båda stolparna stötte Ayew in returen i mer eller mindre öppet mål. I den 80:e minuten avgjorde sedan Nathan Dyer matchen med sitt tredje FA-cupmål för säsongen.

Swansea är nu klart för kvartsfinal i FA-cupen för första gången på 54 år.

– Inte sedan 1964 har vi gjort så här bra ifrån oss i cupen. Vi måste vara stolta och jag är väldigt stolt över vad vi åstadkommit så här långt. Man kan säga att vi skriver historia i klubben och det är viktigt, säger tränaren Carlos Carvalhal till BBC efter matchen.

I kvartsfinalen, som spelas den 17 mars, väntar antingen Tottenham eller Rochdale, jumbo i tredjedivisionen League 1.

Efter 2–2 på Spotland Stadium förra söndagen möts lagen i ett omspel i morgon kväll.