Toppkonkurrenterna jublar efter söndagens resultat på St James.

Newcastle tog en skrällvinst mot Manchester United - där Paul Pogba stod för en blek insats.

– Han (Mourinho) håller på att förstöra en supertalang till spelare, säger experten Martin Åslund i Viasats studio.

Paul Pogba petades från startelvan till mötet med Huddersfield efter tjafset med managern José Mourinho. Mot Newcastle var fransmannen tillbaka. Från fel position, som sittande mittfältare, stod han för en blek insats.

24-åringen fick se Matt Ritchie skjuta in 1–0 till Newcastle innan han byttes ut i den 66:e minuten. Både Pogba och Jesse Lingard fick lämna planen minuten efter Ritchies ledningsmål.

”Har misslyckats med någonting”

– Pogba ska vara besviken över sin insats. Att inte kunna få ut mer av Pogba än så där, att han är tvungen att plocka honom när de jagar i en match är själva kvittot för mig att han (Mourinho) har misslyckats med någonting. Han håller på att förstöra en supertalang till spelare, säger experten Martin Åslund i Viasats studio.

– Utväxlingen på Pogba kommer inte. Det faller på Pogba delvis och Mourinho resten.

Pogba såg miserabel ut på bänken efter bytet.

– Det var ingenting. Han mådde bra, säger United-managern José Mourinho.

Nyförvärvet räddade friläge

Jonjo Shelvey fick en ypperlig möjlighet att ge Newcastle ledningen efter några minuter. Han fick bollen mitt i straffområdet och drog till, men David De Gea stod för en bra räddning.

Men United hade bra möjligheter att ta ledningen i första halvlek. Anthony Martial blev helt fri med målvakten Martin Dubravka, som gjorde debut, men lyckades inte överlista slovaken.

United skapade flera chanser i andra halvlek. Alexis Sanchez hade en möjlighet att skjuta när han tog sig förbi Dubravka. Men chilenaren tvekade och när han väl sköt täcktes skottet undan. I slutet av matchen hade United ett hårt tryck, men hemmalaget höll undan.

– Jag kan tänka mig att Benitez är mer än nöjd med insatsen. Om de hade tur? Ja. Men de kämpade för sina liv, säger José Mourinho.

Förlorat mot Tottenham och Newcastle

Det här var Uniteds andra förlust på tre matcher, ett resultat som får toppkonkurrenterna att jubla. Tottenham har plockat in tre poäng den här omgången, plus att Liverpool har möjlighet att minska gapet om laget besegrar Southampton.

Newcastle tog första vinsten på fem matcher. Victor Nilsson Lindelöf satt på bänken hela matchen. Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i träning, men saknades i truppen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se