Sen kvittering för Arsenal på Old Trafford

Sämsta Premier League-starten på 12 år.
Då har José Mourinho sin ursäkt redo.
– Vi har mest otur i hela Premier League, så är det bara, säger José Mourinho.

Första havleken på Old Trafford var stängd. De klassiska Premier League-rivalerna Manchester United och Arsenal lyckades inte nysta upp respektive försvar.

Strax innan paus signalerade hemmalaget dock för straff sedan Nacho Monreal tryck till Antonio Valencia inne i straffområdet. Domaren Andre Marriner valde att fria – vilket fick en förbannad José Mourinho att gestikulera vilt längs sidlinjen.

Herrera kom runt...

I den andra halvleken tog Manchester United över. Arsenal sjönk långt ner i banan och hemmalaget skapade ett gäng farliga lägen. Med drygt 20 minuter kvar att spela kom Ander Herrera runt längs kanten. Han tittade upp – såg landsmannen Juan Mata kommer rusande i straffområdet – och satte en rapp passning snett inåt bakåt.

”Inget lätt avslut”

Spanjoren gjorde inget misstag när han på ett tillslag dunkade in 1–0 vid den bortrestolpen. Otagbart för Peter Cech.

Ett tamt Arsenal såg inte ut att kunna hämta upp underläget, hade svårt att skapa chanser – och missade en hel del passningar. Först i den 89:e minuten kom Alex Oxlade-Chamberlain loss längs högerkanten. Inspelet var perfekt, och hemmabacken Phil Jones klämdes mellan Laurent Koscielny och Olivier Giroud.

Tredje målet för Giroud

Det utnyttjade anfallaren till fullo. Giroud kom högst i luftduellen och skallade in kvitteringsmålet.

– Före den där sekvensen hade de inte ens varit nära att skapa en chans. Giroud är ren i avsluten och har väl gjort tre mål på typ 100 Premier League-minuter den här säsongen, säger experten Erik Niva.

Fransmannen har inte startat en enda match i år, men är ändå noterad för tre ligamål.
Poängförlusten innebär att Manchester United fått sin sämsta ligastart sedan 2004/05.

– Vi mest otur i hela Premier League, så är det bara. Vi har mest otur, men laget spelar i alla fall bra och spelarna jobbar hårt, säger José Mourinho och fortsätter: