Lyon-stjärnan: Det var en perfekt kväll

Publicerad 2019-06-08

PARIS. Hon öppnade VM med det snabbaste målet i en premiärmatch någonsin.
Eugénie Le Sommer hade inte kunnat föreställa sig en bättre start på VM på hemmaplan.
– Det var en perfekt kväll, säger Lyon-stjärnan efter Frankrikes 4–0 mot Sydkorea.

Öppningsmatcher i VM för värdlandet kan vara stängda, ångestfyllda och alldeles alldeles underbara. Les Bleues hade inte spelat tio minuter mot Sydkorea innan de spräckte nollan på Parc des Princes och det var Olympique Lyonnais anfallsess Eugénie Le Sommer som slog till med ett knall som gick in via ribban i matchens nionde minut.

– Vi ville markera närvaro och börja matchen bra, säger Le Sommer, som gjorde sitt 75:e landslagsmål i sin 160:e landskamp i Paris i kväll.
Och det hade bara börjat.

Kände stolthet

Innan första halvlek var slut hade hennes lagkamrat i Lyon, mittbacken Wendie Renard, nickat in både 2–0 och 3–0, efter att Griedge Mbock volleymål hade underkänts för offside (på en passning av Renard).

I andra halvlek drog fransyskorna ned på tempot, utan att släppa in Sydkorea i matchen, och med fem minuter kvar av ordinarie tid fastställde Amandine Henry slutresultatet till 4–0.

–Det var en perfekt kväll med många mål. Vi skaffar oss självförtroende inför resten av turneringen. Det innebar en enorm stolthet att spela inför all publik som var bakom oss, säger Le Sommer.

Slog publikrekordet

De 45 261 åskådare som kom till Parc des Princes slog franska damlandslagets tidigare publikrekord med råge. Det tidigare rekordet från 2016 var på 24 835 i en match mot Grekland i Rennes.

Samtliga kvällen tre målskyttar är hemmahörande i storlaget Olympique Lyonnais, som vann sin fjärde raka Champions League-titel för bara några veckor sedan, när man slog Barcelona i finalen i Budapest med 4–1.

– Publiken var fantastisk och lyfte oss. Det är tack vare dem vi gör en så bra match i kväll, säger Le Sommer efter matchen.

I nästa omgång möter Frankrike Norge, som kliver in i turneringen på lördagen mot Nigeria.