Uppvisning i effektivitet av Barcelona – Messis första mål

Publicerad 2019-10-06

Luuk De Jong missade, missade och missade.

Barcelona? De målade tre gånger om inom åtta minuter – och ett Messimål på det lite senare.

Den katalanska storklubben gick upp på andra plats i La Liga efter en uppvisning i effektivitet – med Antoine Griezmann på bänken.

– Jag tycker ändå resultatet speglar matchen, säger Arturo Vidal i C Mores sändning.

Det var gästande Sevilla som till en början skapade det mesta framåt i La Liga-mötet på Camp Nou mot Barcelona.

Men chanserna gav inga mål. Om det inte var en superräddning från Marc-André Ter Stegen så var det en Luuk De Jong på topp som hade otur med avsluten.

Barcelona å andra sidan var desto mer kliniska när deras lägen kom.

37:e mot Sevilla

Luis Suarez var den som stod för det vackraste av de målgivande avsluten när han cykelsparkade in 1–0 i minut 27.

Arturo Vidal och Ousmane Dembele fyllde på kort därefter – vilket sammanlagt gav tre mål på bara åtta minuter.

I den andra halvleken skulle en viss Lionel Messi få göra sitt första för säsongen också – detta genom en 4–0-frispark direkt i mål med en knapp kvart kvar av matchen. Hans 37:e (!) mål mot just Sevilla i hans 38:e match mot det andalusiska laget.

Samtidigt som Barcelonas offensiva stjärnor turades om att näta så fick den nyaste av dem titta på. Sommarnyförvärvet Antoine Griezmann inledde matchen, och fullföljde den, på avbytarbänken.

Två röda

Han får dock sannolikt spela nästa match i stället. Eller då kommer det åtminstone finnas plats för det med tanke på avstängningar, efter att 4–0-vinnande Barcelona fått två direkt röda kort i slutminuterna. Först fick inbytte försvarsdebutanten Ronald Araujo för att ha stoppat ett friläge.

Och sen fick Ousmane Dembele ett för några mindre väl valda ord till domaren Mateu Lahoz i samband med det beslutet. Enligt domarrapporten sade Dembele kort och gott till domaren att ”han var väldigt dålig”.

– Jag vet inte vad Dembele sa till domaren. Jag själv kan tycka det är svårt ibland att få honom att säga något på spanska, säger Barcelonatränaren Ernesto Valverde på presskonferensen efter matchen.