Sista chansen för Göteborg FC i guldjakten

avHenrik Lundgren

Publicerad:

GÖTEBORG. Monstertufft läge i Champions League.

Och allt längre från guldstriden i allsvenskan, med en trupp som är helt utsliten.

I dag är det vinna eller försvinna för Göteborg FC.

– Ska vi matcha om guldet så måste vi vinna, säger Marcus Lantz inför mötet med Rosengård. 

Sex matcher kvar av allsvenskan, och Göteborg har fem poäng upp till dagens motståndare Rosengård. Långt ifrån kört att hämta in, men för en trupp som är helt slutkörd är läget tufft.

– Det är ett slitet gäng, vi har gått runt på elva-tolv spelare hela säsongen och det börjar märkas, säger Marcus Lantz.

Pauline Hammarlund är redan borta för resten av säsongen med en allvarlig knäskada. Sommarens välmeriterade nyförvärv Emma Berglund ser inte heller ut att komma till spel i höst och mot Bayern München saknades norska landslagsspelaren Vilde Böe Risa, samtidigt som svenska VM-spelaren Julia Zigiotti Olme tvingades utgå.

– Hon är trött, sliten i sina baksidor så in i bomben. Sliten efter VM, och så har vi en till som inte heller mår så bra, säger Lantz och pekar på Elin Rubensson.

1 av 3 | Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Var absolut ett steg framåt”

Göteborg hade sex spelare med i VM, varav fyra i den svenska truppen. Lantz ville förstärka med minst tre etablerade nyförvärv under sommaren, men klubben fick bara in Emma Berglund, som inte är skadefri ännu. Det betalar de priset för nu. Tunga 1–2 i sista minuten mot Bayern München i onsdags hjälpte inte trötta ben, men kanske kan spelet ge hemmaspelarna en extra knuff mentalt?

– Det är klart att vi tar med oss spelet och inställningen vi visade mot Bayern till matchen mot Rosengård. Förhoppningsvis kommer vi kunna ha lite mer boll och få ut mer av vårt spel också. Det var absolut ett steg framåt i torsdags, vi har haft en dipp de två senaste matcherna. Men nu var det gott att vi verkligen klev fram igen, säger Elin Rubensson.

Göteborg tränade ytterst lätt i torsdags och tog sen helt ledigt i fredags, innan de hade en ny lätt träning i går för att få igång kropparna igen. Beslut om ifall Vilde Böe Risa och Julia Zigiotti Olme kan spela tas sent. 

– Nu gäller det att ladda om igen, nollställa skallen. Både kroppen och skallen ska orka. Vi får se i helgen hur spelarna mår, jag brukar säga att vi får inte riskera någon spelare. Hälsan går alltid före resultatet, säger Lantz. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM