Lionel Messi dominant när Barcelona vann

En frispark i krysset, ett ytterligare klassmål och två fantastiska assist.

Eller som Lionel Messi kallar det: en dag på jobbet.

Efter 5–1 mot Valladolid leder nu Barcelona La Liga.

Barcelona har skruvat upp farten i La Liga.

När man besegrade Valladolid i kvällens hängmatch var det femte raka segern i ligan och sjunde raka i alla turneringar.

Och som så många gånger för var den stora regissören bakom tre poäng Lionel Messi. Efter att mittbacken Clement Lenglet gjort 1–0 och Kiko kvitterat till 1–1 tog argentinaren över taktpinnen.

Vid 2–1 i 29:e minuten hittade Messi in med en otrolig djupledspassning som Arturo Vidal förvaltade fint på volley. Fem minuter senare stegade han upp och böjde in en frispark från dryga 25 meter rakt upp i högra krysset bakom Jordi Masip.

Leder med två poäng

Nummer tio var inte klar där. I 75:e minuten tog han emot en boll vid straffområdeskanten och dundrade in ett stensäkert avslut i bortre.

Matchen slutade 5–1 sedan Luis Suárez löpt i djupled och serverats en perfekt boll av Leo Messi som han iskallt placerade in.

Barcelona toppar ligan på 22 poäng, två före skrällen Granada och Atletico Madrid. Alexander Isaks Real Sociedad ligger fyra.