Romas fans i ny skandal

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-11-28

Rökbomber slängdes in - matchen avbröts i en kvart

Äntligen vaknade Roma - men först efter klubbens ökända supportrar ställt till med ännu en skandal.

Rökbomberna kastades in på planen och matchen i Siena hann knappt börja innan den avbröts.

Bomber & granater Matchen mellan Roma och Siena hann knappt börja innan den fick avbrytas på grund att fansen slängde in rökbomber på planen. Montella och övriga spelare sprang till omklädningsrummet till allt hade lugnat ner sig.

I går skämde Roma-fansen ut sig - igen. Efter elva minuter av bortamatchen mot Siena, vid ställningen 0-0, envisades de med att kasta in rökbomber på plan ändå tills det inte längre gick att fortsätta spela. De frustrerade spelarna gick ner i omklädningsrummen och först efter en kvart, när röken skingrats, kunde domaren Racalbuto blåsa i gång matchen igen.

Visade sitt missnöje

Supportrarna, som förmodligen ville visa sitt missnöje för den bedrövliga säsongsinledningen, lugnade sig något när Vincenzo Montella gav Roma ledningen i den 59:e minuten. Samme spelare ökade sedan på till 2-0 och innan slutsignalen hann även lagkaptenen Francesco Totti göra två mål. Slutsiffrorna skrevs till 4-0 i en match där Romas offensiva trio Totti-Montella-Cassano (fyra framspelningar) hade lekstuga med Sienas backlinje.

- Vi spelade mycket bra, täppte till bakåt och skapade många fina möjligheter även förutom våra fyra mål. Med Totti, Montella och Cassano på plan måste vi spela bollen längs marken och det gjorde vi, säger lagets tränare Luigi Del Neri enligt italienska medier.

Många skandaler

Varken Del Neri eller någon av spelarna kommenterade dock fansen uppträdande i går.

Det är inte första gången Romas supportrar gör bort sig.

I mars stoppade de derbyt mot Lazio och hotade de egna spelarna till livet. Två månader senare ville de bryta även matchen mot Milan - rökbomber, bengaler och andra föremål kastades in mot målvakten Dida som plåstrades om två gånger under matchen.

I mitten av september kom den kanske mest uppmärksammade skandalen då den svenske domaren Anders Frisk träffades av mynt och började blöda kraftigt från pannan.