Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-11-07

Första Juve-förlusten - trots glödhet svensk målskytt

Zlatan Ibrahimovic gjorde mål, skapade chanser och stångades med motståndarna.

Men det räckte inte. Lilla Reggina blev det första laget att få Juventus på fall sedan ligastarten.

Sviten är bruten. Efter 13 raka matcher utan förlust visade sig även Juventus vara mänskligt i går. Men att det första nederlaget skulle komma mot bottenlaget Reggina är en stor skräll.

- Det var inte vår kväll, suckar tränaren Fabio Capello efter 2-1-förlusten.

Zlatan Ibrahimovic spelade åter igen från start. Han bildade anfallspar med Marcelo Zalayeta och var inblandad i det mesta som hände på planen. Zlatan spelade bra, gjorde ett mål och fick även ett mål bortdömt för ruff.

Blev uppretade

Ibrahimovic tog för sig i närkamperna vilket retade upp flera Reggina-spelare. Zlatan stångades med motståndarna vid flera tillfällen även efter domarens avblåsning.

I den första halvleken hade hemmalagets lagkapten Ivan Franceschini synpunkter på Zlatans spelstil och ville läxa upp svensken. Ibrahimovic backade i från Franceschini men sänkte samtidigt huvudet mot försvararens ansikte.

I slutet av matchen, när Juve jagade kvittering, var det dags igen. Backen Marco Zamboni gick fram för att konfrontera Zlatan, som inte klev inte undan. Svensken svarade på exakt samma sätt som i den tidigare situationen - med utsträckta armar och sänkt skalle mot motståndarens ansikte.

I början av oktober skallade Zlatan Udineses försvarare Sanches Cribari, en incident som diskuterades i Italien och skapade stora rubriker i Sverige. Gårdagens två incidenter var dock inte lika allvarliga, då Ibrahimovics skalle träffade varken Franceschini eller Zamboni speciellt hårt. Inga varningar delades ut.

Bröt - och sköt

Matchen då. Reggina tog ledningen mycket turligt då en rensning från Juventus-backen Fabio Cannavaro tog på Giuseppe Colucci och gick i en båge över målvakten Gianluigi Buffon.

Bara ett par minuter senare kom repliken. Zlatan bröt en slarvig passning på Regginas planhalva och avancerade fritt in i straffområdet. Avslutet, en höger bredsida, var iskallt och otagbart för målvakten. Målet var Ibrahimovics femte för Juventus - och nu leder han den interna skytteligan.

Tjugo minuter in i den andra halvleken, vid ställningen 2-1 till Reggina, gjorde Zlatan även sitt andra mål för kvällen - men efter att ha rivit ner två motståndare i straffområdet. Domaren Gianluca Paparesta dömde bort målet utan några större protester från Ibrahimovics sida.

"Tveksamt"

- Situationen vid Ibrahimovics bortdömda mål var väldigt tveksam, säger klubbpresidenten Luciano Moggi.

I det fotbollstokiga Italien, där varje tveksamt domslut analyseras i flera dagar, talas det mycket om domarnas favorisering av de två storlagen från norr: Juventus och Milan. Men i går gick flera domslut Regginas väg.

- Vi blev missgynnade av domaren. Vi borde även ha fått straff för en hands, bilderna talar för sig själva, säger Moggi.

Capello ville inte diskutera domarens insats med höll med om straffsituationen.

- Enligt mig är det en solklar straff, säger Capello.