Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-17

”Verkligen helt rätt läge”

GÖTEBORG. Det luktade 0–0 lång väg.

Då slog Erik Friberg till med säsongens första mål – i den 92:a minuten.

– Det var verkligen helt rätt läge att hänga en balja, säger han efter Häckens 2–0 mot Hammarby.

Erik Friberg (till vänster) jublar över sitt sena ledningsmål.

Majoriteten av de drygt

10 000 Gothia Cup-åskådarna hade lämnat arenan. Missbelåtna med en rätt trist match utan mål.

Men två minuter innan domaren Håkan Jonassons sista visselsignal drog Erik Friberg till med en halvvolley förbi Rami Shaaban, och Häcken sprang ifrån bottengängen i tabellen.

– Jag hade precis frågat domaren om hur mycket som återstod av tilläggstiden. Knappt två minuter sa han, så det var ju bara att panga till när jag fick läget, säger Friberg.

Gillar att kontra

Hammarby hade varit det bättre laget i 70 minuter, Häcken hade exempelvis inte ett enda avslut på mål under den första halvleken. Men när spelarna tröttnade i slutet och spelet blev mer böljande vaknade hemmalaget till liv.

–Vi är farliga när vi får kontra. Vi har Jonas (Henriksson), John (Chibuike) och så förstås Mathias Ranégie på topp. När de får bollen så går det fort, säger Friberg.

En knapp minut efter hans 1-0 gjorde Paulinho de Oliveira 2-0 på just en snabb kontring.