Straffdrama avgjorde FA-cupens kvartsfinal

Publicerad 2019-03-17

Millwall vara nära att skrälla mot Brighton i FA-cupen.

Men en sen chockkvittering av Premier Leaguelaget ledde till förlängning, straffar och förlust för Millwall.

Brighton är klart för semifinal och ställs mot Manchester City medan Watford möter Wolverhampton.

I går var Swansea nära att slå ut Manchester City, som dock vände 0–2 till seger 3–2. Under lördag kväll skickade Wolverhampton ut Manchester United.

På söndagen var det på väg att bli en ny skräll.

Millwall FC, som sliter i botten av den engelska andradivisionen, stod upp när chansen fanns där. Laget tog ledningen i den andra halvlek efter en hörna där Brighton lämnade hela ytan på bortre stolpen.

Det tackade backen Alex Pearce för och nickade in 1–0 i den 70:e minuten. Nio minuter senare satte Aiden O´Brien 2–0.

Brigthon reducerade i den 88:e minuten via ett grymt avslut från holländaren Jürgen Locadia. Premier Leaguelaget fortsatte att skapa tryck mot hemmalagets försvar och publiken höll andan.

På tilläggstid fick Brighton en frispark. Distansen var lång och målvakten David Martin hade tid att se den höga bollen från Solomon March men missbedömde den och släppte in kvitteringen som innebar förlängning. I slutet av den hade gästerna en boll inne i mål, men det blev bortdömt för offside.

Matchen fick avgöras på straffar. Under ordinarie straffläggning missade båda lagen varsin och det var hårt för Millwall som efter fyra raka träffar hade chans att punktera äventyret. När det väl skulle avgöras var Brighton starkast. Lewis Dunk satte sin straff och när Jake Cooper missade sin från elva meter var det klart.

Semifinalerna i FA-cupen avgörs den 6–7 april på Wembley. Brighton ställs mot Manchester City medan Watford möter Wolverhampton.