Juventus stormar mot Champions League-final

Uppdaterad 2017-05-11 | Publicerad 2017-05-03

Två klasspassningar och två distinkta målspottaravslut.

Dani Alves och Gonzalo Higuain såg till att Juventus har ett järngrepp om finalplatsen i Champions League.

– Det är inte avgjort, men det här var viktigt för vår dröm, säger försvarsjätten Giorgio Chiellini i Viasat.

Monaco har skrällt sig hela vägen till semifinal i Champions League.

Men väl där, hemma på Stade Louis II, fick man en lektion i slutspelsfotboll av Juventus.

Italienarna förde matchen från start och efter 29 minuter kom också utdelningen – efter ett drömanfall.

En Paulo Dybala-klack på mittfältet satte igång en spelvändning där Dani Alves hittade till Gonzalo Higuain som sedan satte bollen tillbaka till brassen i djupled innan hela anfallet avslutades med en läcker klackpass tillbaka till Higuain som placerade in 1–0 intill vänster stolpe.

Vilket lag övertygade mest i semi
1:2?

”Kan göra skillnaden”

Ytterligare en revansch för Higuain som hånats både för sin vikt och sin oförmåga att näta i viktiga matcher.

– Målen har inte trillat in för mig i den här turneringen men jag visste att jag bara behövde bevara lugnet och jobba hårt, sade Higuaín, enligt AFP.

I andra halvlek förstärktes det intrycket. Efter en svängig period där bland annat Radamel Falcao bränt ett friläge var det återigen dags för firma Higuain och Alves.

”Gör jobbet prickfritt”

Brassen slog ett långt inlägg mot bortre stolpen där Higuain kunde stöta in bollen från nära håll.

Juventus gjorde sedan som laget gjort i resten av CL-slutspelet, höll nollan. Italienarna har inte släppt ett enda mål i hela slutspelet och nu måste Monaco göra tre på bortaplan för att gå vidare till final.

– Det viktiga är vår mentalitet, vår inställning. När vi inte har bollen hjälper alla till så att vi inte ska släppa in mål. Vi kunde ha gjort det bättre i dag men jag antar att det är normalt att Monaco skapar två-tre chanser, säger Giorgio Chiellini till Viasat.