Forne Citybacken: ”Ingen platsar i startelvan”

avIbraheem Alsalman

Virgil van Dijk, 27, anses vara en av världens bästa mittbackar.

Men inte ens han skulle platsa i Manchester Citys startelva, hävdar Joleon Lescott.

– Jag är inte säker på att jag skulle ta någons av deras (Liverpool) spelare in i Citys startelva, säger den förra mittbacken.

Med cirka två månader kvar av Premier League-säsongen ligger Liverpool och Manchester City alltjämt i toppen. Förstnämnda ligger förvisso etta då de har en match mer spelad.

En av nyckelspelarna i Liverpool är holländaren Virgil van Dijk, som värvades förra säsongen från Southampton. Laget har släppt in minst antal mål av alla lag i ligan och slog så sent som förra veckan tyska mästarna Bayern München efter ett mål och en assist av den 27-årige mittbacken.

Men alla verkar inte vara speciellt imponerade.

1 av 2 | Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Imponeras av en annan spelare

Nu säger Citys förra mittback Joleon Lescott att han är inte säker om han ens vill överhuvudtaget ha med någon från Liverpool in i reagerande mästarnas startelva.

– Jag är inte säker på att jag skulle ta någons av deras spelare in i Citys startelva. Men Klopp har visserligen en jättebra trupp, säger förra Citybacken.

Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Aymeric Laporte.

Han jämför Van Dijk med en viss Cityspelare.

– Aymeric Laporte har imponerat mycket på mig. Jag tycker att han påverkar laget minst lika mycket som Van Dijk gör, säger Lescott, enligt Goal.

Mittbacken, som spelade i Manchester City mellan 2009 och 2014, och tog två Premier League-titlar, säger att Liverpool hade chansen att säkra titeln för länge sedan men misslyckades.

– De har sumpat sina chanser. Nu förväntar jag mig att City tar titeln. Det är väldigt intressant att de tog ikapp poängen så där fort, säger Joleon Lescott.

ARTIKELN HANDLAR OM