Sjätte raka segern för Mjällby

Publicerad 2019-05-26

Mjällby fortsätter att imponera. Arkivbild.

Varberg har varit det stora utropstecknet i superettan under våren – men bakom den sensationella serieledaren från västkusten går ett annat lag som tåget.

Hemma mot Gais tog nämligen Mjällby sin sjätte raka seger via 2–0 på Strandvallen.

Jacob Bergström visade vägen genom att sätta 1–0 välplacerat intill den bortre stolpen i den första halvleken. Ledningen utökades sedan till 2–0 när Pavle Vagic i den andra halvleken satte spiken i kistan med ett straffmål.

Tack vare segern befäster Mjällby sin andraplats i tabellen och är nu fem poäng efter ledande Varberg och fyra före jagande Jönköpings Södra och IK Brage på tredje- respektive fjärdeplatsen.

Senare på dagen var Öster nära att ta en tung skalp borta mot Trelleborg – men Felix Hörberg såg med ett tungt skott till att kvittera matchen till 1–1 på Vångavallen med kvarten kvar att spela. Dessförinnan hade David Johannesson givit gästerna ledningen på straff i den första halvleken.

I och med poängtappet är Öster fortsatt på nedflyttningsplats, näst sist, i superettan medan Trelleborg parkerar på en tiondeplats.