Zlatan Ibrahimovic matchhjälte i natt

Uppdaterad 2019-09-27 | Publicerad 2019-09-26

28 mål på 27 matcher.

I natt fortsatte Zlatan Ibrahimovic sin enorma målskörd i MLS och sköt LA Galaxy till slutspel.

I andra delar av fotbollsvärlden har det i veckan pratats om att den målheta Zlatan Ibrahimovic skulle kunna lösa Manchester Uniteds anfallskris i vinter.

I USA svarar Ibrahimovic på ryktena genom att fortsätta leverera mål och assist för sitt LA Galaxy.

I nattens match mötte Galaxy Real Salt Lake borta. Första halvleken var mållös och det var först i minut 50 som Zlatan hittade fram till Cristian Pavon med en läcker nickskarv och det stod 1–0 till Galaxy.

Klart för slutspel

Zlatan själv intog målprotokollet i minut 80 när han dundrade in ett hårt skott fram till 2–0. Det var svenskens 28 mål för säsongen på 27 matcher. Målet var också Zlatans nionde matchavgörande mål då Salt Lake reducerade till 2–1 i slutminuterna.

LA Galaxy klättrar till en tredjeplats i tabellen och är därmed klart för slutspel. Det är klubbens första slutspel sedan 2016.

Zlatan Ibrahimovic får nu chansen at lyfta ännu en ligatrofé men samtidigt kämpar svensken om att vinna skytteligan i grundserien. Los Angeles FC:s Carlos Vela har gjort 30 mål, just nu två mer än Zlatan när det återstår två matcher.