Uppdaterad 2016-04-19 | Publicerad 2016-04-18

Tunga smällen för Sundsvall

Sebastian Rajalakso.

Två snabba mål.

Men mitt under den första halvleken mot Örebro drabbades Gif Sundsvall av ett avbräck.

Sebastian Rajalakso klev av och fördes till sjukhus.

"Hjärtat drog ihop och började slå oregelbundet", skriver han till expressen.se.

Örebro var stundtals dominanta i matchinledningen men det var hemmalaget Sundsvall som tog ledningen. Pa Dibba placerade in 1-0 i den 20:e minuten efter slarv i gästernas försvar och ett minst sagt tveksamt målvaktsingripande av Jacob Rinne.

Byttes ut

Glädje på Norrporten Arena.

Men den kom av sig snabbt.

Inte bara på grund av att Robert Åhman-Persson satte 1-1 direkt efteråt utan också för att Sebastian Rajalakso tvingades kliva av och föras till sjukhus.

Rajalakso hade problem även i förra matchen, mot Malmö FF, då han byttes ut efter att ha börjat hosta blod mitt under matchen.

"Håller tummarna"

Han har tidigare i karriären haft problem med en halsåkomma som gjort att han haft svårt med andningen och när han nu klev av tog han sig för bröstkorgen.

Enligt lagläkaren Mattias Tell handlade det denna gång om obehag i bröstet, berättade han för Sundsvalls Tidning, som var tveksam till att det skulle höra ihop med smällen han fick mot MFF.

Till Expressen skriver Rajalakso själv i ett sms:

"Ligger på akuten för prover. Hjärtat drog ihop och började slå oregelbundet under matchen. Men håller tummarna för att det ska vara lugnt. Inte fått något svar på alla tester jag gjort. De reagerade på EKG:t så får göra fler tester".

Kunde lämna sjukhuset

Under natten mot tisdagen kunde mittfältaren lämna sjukhuset efter att ha genomgått undersökningar. Han säger till Sundsvalls Tidning att han mår bra men att han inte ska ha fått någon närmare förklaring till smärtorna.

–Det känns bra i kroppen, det är snarare en orolig känsla i huvudet. Jag har haft lite hjärtflimmer tidigare som vi har kollat upp men läkarna kunde inte hitta något då heller.

Efter att Rajalakso byts ut satte Dibba sedan 2-1 till ”Giffarna” - som till slut vann med 3-1.