Drömmål gav drömresultat

Publicerad 2015-06-12

Maren Mjeldes drömmål frälste Norge.

Och var bra även för Tyskland. Båda lagen kan vara nöjda med oavgjort, att sluta tvåa i gruppen kan nämligen ge en enklare väg mot finalen.

– Ett perfekt resultat, säger Nils Johan Semb på Norges fotbollförbund.

Tyskland fick en drömstart på VM genom 10–0 mot Elfenbenskusten. Lagmaskinen fick också en dröminledning i mötet med Norge.

Anja Mittag, VM:s skyttedrottning så här långt, tryckte in sitt fjärde mål på en retur redan efter sex minuter.

Och det kunde ha blivit mycket mer. 19–1 i avslut under första halvlek speglar den tyska dominansen. Men efter paus kom Norge ut mer samlat, Solveig Gulbrandsen kom in på planen och fick ordning på spelet.

Drömmål av Mjelde

I den 61:a minuten fick Norge en frispark som Maren Mjelde tog hand om. Kanonen gick rätt upp i krysset i vad som kan vara VM:s hittills snyggaste mål.

– Jag har inte skjutit så bra på träning så det var skönt att jag fick ur mig det, säger Mjelde till vg.no.

Men därefter kom matchen av sig. Inget av lagen såg  riktigt ut att vilja vinna – och kanske var det så.

Vinnaren i gruppen "riskerar" nämligen att möta Frankrike i en eventuell kvartsfinal, medan tvåan kan få en enklare väg mot finalen. Går tvåan i grupp B vidare från åttondelen möter man troligen ettan i grupp A i en kvartsfinal.
– Ett perfekt resultat med tanke på vägen vidare, säger Nils Johan  Semb till NRK enligt vg.no.