Rosenberg cupmästare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-30

Werder Bremen finalslog Bayer Leverkusen

Markus Rosenberg kan titulera sig tysk cupmästare i fotboll. Werder Bremen-anfallaren blev visserligen inbytt först i den 90:e minuten, men han fanns ändå på planen då finalsegern över Bayer Leverkusen blev ett faktum.

Bremen vann med 1–0 sedan mittfältaren Mesut Özil gjort matchens enda mål i 58:e minuten inför 73 000 åskådare på Berlins Olympiastadion.

– Glädjen och lättnaden är naturligtvis stor, sade tränaren Klaus Allofs, med syfte på att Bremen föll i Uefacupfinalen mot Sjachtar Donetsk för bara en vecka sedan.

Då fanns inte den tongivande brasilianske mittfältaren Diego med. På lördagskvällen var det hans som spelade fram till segermålet. Det var Diegos sista match i Werder Bremen. Nästa säsong spelar han i Juventus.