Växjö bröt dystra sviten – slog regerande mästarna

Uppdaterad 2018-08-12 | Publicerad 2018-08-11

Växjö hade inte vunnit på fyra raka matcher.

Men på hemmaplan lyckades smålänningarna bryta sviten genom att slå de regerande mästarna Linköping med 1–0.

Matchen mellan hemmalaget Växjö och Linköping fick skjutas upp en kvart efter att ett kraftigt regn och åskoväder dragit in över Myresjö Arena. Det knallade till och med så mycket att domaren fick beordra spelarna av planen när bägge lagen värmde upp.

Väl ute på planen igen var det Växjö som började starkast och redan i matchminut elva nickade Ritah Kivumbi in ledningsmålet för hemmalaget efter en fin frispark från Jelena Cankovic. Ett par minuter senare fick Kivumbi chansen att göra sitt andra för dagen när hon rundade Linköpings målvakt Stephanie Labbé som rusat ut långt ifrån det egna målet. Avslutet från Kivumbi var dock under all kritik och gick en bra bit utanför.

Linköpings bästa möjlighet i den första halvleken fick Tove Almqvist men mittfältaren missade bollen och 1–0 stod sig i paus.

Flera straffsituationer i andra

I den andra halvleken skulle Linköping växla upp tempot något och strax efter paus ropade laget bortalaget på straff efter att Johanna Rasmussen ramlat efter en duell i Växjös straffområde men domaren valde dock att fria.

Kort därefter var det Växjös tur att ropa på straff efter att Linköpings Anna Oskarsson såg ut att få bollen på handen men återigen valde domaren att inte blåsa straff.

Linköping fortsatte att trycka på och skapade flera klara målchanser och den den bästa fick landslagsspelaren Linda Hurtig som byttes in under matchen. Efter ett lågt inlägg från höger fick Hurtig helt öppet mål men halkade när hon skulle peta in bollen.

Med tio minuter sköt Linköpings Maja Ring Kildemoes i ribban men trots en intensiv press från de regerande mästarna kunde Växjö rida ut stormen och vinna. Smålänningarnas första vinst på fyra matcher.