Publicerad 2017-02-22

Manchester United är vidare till åttondelsfinal i Europa League.

Men 1–0-segern mot St Etienne blev dyrköpt.

Målskytten Henrich Mchitarjan klev av skadad – och mittbacken Eric Bailly visades ut.

Dubbelmötet mot franska St Etienne avgjordes redan i förra veckans match, på Old Trafford, där Zlatan Ibrahimovic tryckte in samtliga tre mål i 3–0-segern.

Svensken ökade därmed på sitt imponerande målfacit mot just St Etienne till totalt 17 mål på 14 matcher.

José Mourinho valde ändå att ställa upp med bästa tänkbara lag i returmötet – men den här gången hamnade Zlatan Ibrahimovic utanför målprotokollet.

I stället var det Henrich Mchitarjan som klev fram och satte den definitiva spiken i St Etienne-kistan när han stötte in 1–0 i den 17:e minuten, fint framspelad av Juan Mata.

Där och då gick allt enligt plan för United.

Utbytt skadad

Sen kom kallduscharna.

Åtta minuter efter målet tvingades Mchitarjan lämna planen med skadekänningar och det är i nuläget oklart om helgens ligacupfinal mot Southampton är i fara.

– Jag vet inte, men min spontana känsla är att han inte kommer hinna bli spelklar, säger tränaren José Mourinho.

”Kan hända i trädgården”

Även Michael Carrick byttes ut med vad som såg ut att vara skadekänningar.

– Men det är sånt som händer, det är saker man inte kan styra över. Du kan skada dig när du går ut ur ytterdörren hemma, eller när du är ute i trädgården. Risken finns alltid. Men om någon saknas på grund av skada så innebär det att någon annan får chansen att visa upp sig, säger Mourinho.

Och i mitten av den andra halvleken drog mittbacken Eric Bailly på sig två gula kort inom loppet av tre minuter och visades ut.

Han är därmed avstängd i den första matchen i kommande åttondelsfinal.