Uppgifter: Marcus Berg nära återkomst till Blåvitt

avJohan Cedervall

Publicerad:
Uppdaterad:

Enligt uppgifter till podcasten Studio Allsvenskan är Marcus Berg nära en sensationell comeback till allsvenskan och IFK Göteborg.

32-åringens kontrakt med Al-Ain går ut i sommar, och enligt uppgifterna är parterna nära en överrenskommelse.

– Inga kommentarer, säger IFK Göteborgs Mats Engström till Sportbladet.

Marcus Berg har varit helt given i det svenska landslaget under de senaste åren. Nu huserar han i Al-Ain i Förenade Arabemiraten.

32-åringens kontrakt går dock ut i sommar. Och nu uppger alltså podcasten Studio Allsvenskan att anfallsstjärnan är nära att skriva på för IFK Göteborg. Enligt uppgifterna pågår en dialog och parterna är nära en överenskommelse.

”Blåvitt är alltid blåvitt”

Berg har tidigare förklarat att han trivs bra utomlands, och att det är en avvägning med familjen som bestämmer kring en eventuell allsvensk comeback. Men skulle han komma tillbaka är valet självklart.

– Blåvitt är alltid Blåvitt för mig. Det är bara dom som gäller för mig om jag ska hem till Sverige, sa Berg till Sportbladet vid den senaste landslagssamlingen.

Berg gjorde 21 mål på 53 matcher i Blåvitt mellan 2005–2007. Sedan dess har han representerat Groningen, Hamburger SV, PSV, Panathinaikos och sist Al-Ain.

Sportbladet har sökt Marcus Berg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM