Juventus vann på straffar - efter de Ligts självmål

Publicerad 2019-07-24

Startdebut i nya klubben Juventus.

Då stod supertalangen Matthijs de Ligt för ett olyckligt självmål mot Inter - efter bara 10 minuters spel.

Matchen vann till slut Juventus på straffar, där Merih Demiral och ”Gigi” Buffon blev matchhjältar.

– Vi gillar att tävla mot de bästa lagen, och i dag spelade vi bra. Jag tycker vi förtjänade att vinna, säger Ronaldo.

Inför försäsongsmatchen mellan Juventus och Inter handlade mycket om förhandssnacket om det holländska mittbackslöftet Matthijs de Ligt, 19, skulle starta eller inte för ”Juve”.

19-åringen, som byttes in i förlustmatchen mot Tottenham senast, skulle i så fall göra startdebut för ”den gamla damen”.

Och visst stod de Ligt ute på planen när det väl var dags för avspark.

Självmål - direkt i debuten

Supertalangen fick dock sämsta möjliga start i den nya klubben. Efter 10 minuters spel fick Inter en hörna från vänster. Stefano Sensi slog den, Roberto Gagliardini nickskarvade vid den främre stolpen och Matthijs de Ligt - mitt framför mål - styrde därefter olyckligt in bollen med knät i egen kasse.

1–0 till Inter, som därefter fortsatte hålla i taktpinnen resten av den första halvleken. 10–2 i avslut och 5–0 i hörnor avslöjar väl lite hur matchen såg ut, även om bollinnehavet var jämnt under de första fyrtiofem minuterna.

I halvtid genomfördes ett par byten, där bland annat Matthijs de Ligt fick lämna planen till förmån för ett annat ”Juve”-förvärv Merih Demiral.

Ronaldo med frisparksmål

I andra halvlek kom Juventus tillbaka och kvitterade i den 67:e minuten. Cristiano Ronaldo stegade bak på sitt klassiska vis när det vankades frispark till vänster utanför straffområdet.

Portugisen sköt sedan via muren och in i bortre burgaveln, ett skott som bytte riktning och ställde inbytte målvakten Daniele Padelli.

Dramatisk straffläggning

Efter tjugo ganska händelselösa minuter därefter gick matchen till straffar.

Till en början såg det ut som att Juventus skulle ta hem straffläggningen enkelt, då man gick upp i en 3–1-ledning efter två straffräddningar av inbytte Gianluigi Buffon.

Men Inter kom tillbaka, utjämnade till 3–3 där Federico Bernardeschi sköt ”Juves” femte och avgörande straff i ribban.

”Vi förtjänade att vinna”

I stället avgjorde Merih Demiral, som bytte av de Ligt i halvtid, tillställningen i den sjätte straffrundan - samtidigt som Buffon räddade Borja Valeros straff.

– När vi spelar mot Inter blir det alltid en bra match, en tuff match. Det är ett fantastiskt lag, och de har en fantastisk tränare. Men vi gillar att tävla mot de bästa lagen, och i dag spelade vi bra - särskilt i den andra halvleken. Jag tycker vi förtjänade att vinna, säger Cristiano Ronaldo efter slutsignalen.