Uppgifter: Apljud mot Malmös mittfältare

Enoch Kofi Adu utsattes enligt vittnen för en rasistattack.
Grekiska journalister ska ha gjort apljud riktade mot MFF:s mittfältare.

Malmö FF
Markus Rosenberg kvitterade till 2-2- sedan var det roliga slut för MFF.

Det började tungt för Malmö FF. David Fuster gav hemmalaget ledningen i den 21:a minuten. Ett irriterat bortalag fick tio minuter senare se den franske domaren Stéphane Lannoy skicka upp MFF:s frystränare Ben Rosen på läktaren. Viasats expert Glenn Strömberg kände att svenskarna fokuserade på fel saker.

– Det har varit tendenser till att de börjar klaga och gnälla på domaren mer och mer för varje match som gått i Champions League, säger han.

I den andra halvleken fortsatte Olympiakos att pressa på. En timme in i matchen bestämde sig Emil Forsberg för att bryta dödläget. Malmös löpstarke ytter transporterade bollen i 60-70 meter och kom långt ner på Olympiakos planhalva. Forsberg tittade upp och såg nyss inbytte Simon Kroon forsa fram i straffområdet.

Rosenberg och Kroon

Passningen var vältajmad, och Kroon kunde kvittera med ett säkert avslut.

– Det var en fantastisk bra omställning. Bra gjort av Forsberg längs kanten, och Kroon gör en jättelöpning, säger Glenn Strömberg.

Ytterligare ett mål framåt och MFF hade kvalificerat sig för Europa League som grupptrea. Då kom en omedelbar kalldusch. Bara minuter senare plockade Alejandro Dominguez upp en andraboll och dunkade in 2-1 på halvvolley.
Men Malmö FF gav inte upp. Tio minuter från slutet skickade Anton Tinnerholm in ett flackt inlägg längs med marken. Markus Rosenberg ryckte i från sin back och tryckte in 2-2 på ett tillslag.

Problemet?

Olympiakos skickade in ytterligare två mål under matchens slutminuter. I den 88:e minuten forcerade Kostas Mitroglu in 3-2. Två minuter senare fastställde Ibrahim Afellay slutresultatet till 4-2.
Under slutminuter ska grekiska journalister på arenan ha skämt ut sig. Kvällsposten och Fotbolldirekts utsända reportrar uppger att de grekiska kollegorna på pressläktaren gjorde apljud mot Malmös innermittfältare Enoch Kofi Adu när denne visades ut.

"Gör inte en grej av det"

Tränaren Åge Hareide tonar ner händelsen.
– Jag hörde inte det. Jag tycker inte att man ska göra en grej av det. Men man förstod inte vad de sa, och det kanske var tur det. Jag tycker att det var en härlig stämning under matchen, säger han till Sportbladet.

Fotbolldirekt pratade med Kofi Adu efter matchen:

– Jag hoppas de (Uefa) håller ett öga på det och kanske kan göra något åt det, säger han.

Förlusten betyder att Malmö FF:s Europaäventyr är över. Svenskarna slutar fyra i gruppen, och missar därför chansen till spel i Europa League. Malmös tränare är nöjd med insatsen.

– Det bara en sak som gäller: att bli bättre och komma tillbaka nästa år. Och enda sättet att bli bättre är att möta liknande motstånd. Det här har varit fantastiskt, vi måste komma tillbaka nästa år, säger Åge Hareide.
Malmö FF har tjänat drygt 170 miljoner kronor på Europaspelet.