Konstmål – och helt nedklottrad

Uppdaterad 2015-02-17 | Publicerad 2015-02-14

Zlatan visade upp sin nya kropp Zooma in och kolla!

Redan vid entrén syntes två nya tatueringar på Zlatan Ibrahimovics händer.

Efter bara en dryg minut slog 33-åringen sedan till med ett drömmål – och visade upp en helt nedklottrad överkropp.

Detta när PSG tappade poäng efter 2-2 mot Caen.

Redan häromdagen väcktes frågor när Zlatan Ibrahimovic visade upp en ny tatuering på sin axel, texten “Abdullah”, via sociala medier.

”Ett väldigt viktigt namn för mig”, skrev svensken under bilden.

Konstmål direkt

Vid entrén till matchen mot Caen syntes sedan ytterligare två nya tatueringar på Zlatans händer. Men det var inte de enda.

Efter en dryg minut slog svensken in 1-0 med en konstspark. Serge Aurier stod för inlägget som Ibrahimovic sulade in med sträckt ben på volley.

Sedan drog Zlatan av sig tröjan och visade upp sin överkropp – nu helt täckt av tatueringar av diverse namn. Bland tatueringar återfanns namn som Julia, Omar, Claudine, Mohamed, Neth. Något som renderade i en varning och därmed en avstängning för svensken i matchen mot Monaco.

Ideellt projekt

Enligt Fotbollskanalen handlar det inte om en kommersiell reklamkupp, som spekulationer gjort gällande.

– Det är ett ideellt projekt, det är presskonferens söndag, säger en källa med insyn i det oerhört hemliga projektet där flera aktörer, enligt sajten, är inblandade.

Strax före halvtid kunde Ezequiel Lavezzi sedan öka på till 2-0 på passning från Lucas. Men hemmalaget fick inte lämna matchen som segrare.

Redan i inledningen skadade sig mittfältaren Yohan Cabaye och i halvtid fick även Marquinhos kliva av. Efter att tränaren Laurent Blanc sedan bytt ut Blaise Matuidi tvingades PSG slutföra matchen med tio man då Serge Aurier också tvingades utgå med 20 minuter kvar. Och till sist med nio man när även Lucas Moura skadade sig 80 minuter in i matchen.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger Zlatan till L'Equipe om de fyra skadorna och fortsätter:

– Vi förlorade två poäng. Vi hade verkligen otur. Jag gjorde ett snabbt mål men det saknar betydelse eftersom vi inte vann.

I den 89:e minuten reducerade Emiliano Sala och på tilläggstid skruvade Herve Bazile in 2-2 på en frispark som Zlatan Ibrahimovic tvingats orsaka. Ett tungt poängtapp för titelaspiranten PSG.