Då åkte Malmö FF på en kalldusch.

Sarpsborg kvitterade med fem minuter kvar att spela.

– Vi är inte tillräckligt bra i dag, säger målskytten Andreas Vindheim.

Malmö FF

Malmö FF stack upp med farlig möjlighet nästan omgående i bortamatchen mot norska Sarpsborg. Sören Rieks sög elegant in ett hårt inspel från kanten och tofflade bollen mot mål, men Sarpsborgs målvakt var påkopplad och styrde ut den till hörna. Sedan var det roliga slut för MFF i den första halvleken.

”Kan inte fortsätta såhär”

Spelet blev buffligt, irriterat och rakt. Sarpsborg försökte utnyttja sitt överläge på fasta situationer och skapade oreda vid långa inkast och hörnor mest hela tiden samtidigt som MFF hade svårt att få kontroll på bollen.

– Det är mycket hörnor, frisparkar och inkast. De flyttar upp sina backar och då får man följa med. Jag var med i eget straffområde än deras, säger Rosenberg och ler snett.

Han fick medhåll från Safari som inte var nöjd med vare sig spel eller konstgräs:

– Det var frustrerande att spela på det här underlaget.

Mål för Vindheim

Även efter paus var det tal om en tajt, tuff och tät historia – men med drygt 10 minuter kvar att spela kom Malmö FF:s förlösande ledningsmål. Sören Rieks vände inåt i planen från sin vänsterkant och måttade en överlång lyra mot den bortre stolpen.

Där kom formtoppade Andreas Vindheim i en rapp löpning och stötte från en omöjlig vinkel in 1–0 till Malmö FF på volley.

– Det är ett stort tekniskt nummer, även om man inte kanske ser det, säger experten Simon Bank.

Det är Vindheim andra raka mål i Europa League-spelet.

Kalldusch i slutet

Tre poängen hade tagit Malmö upp på en förstaplats i gruppen och öppen väg mot slutspel, men med fem minuter kvar att spela blev det en ordentlig kalldusch för svenskarna. Ole Jörgen Halvorsen utnyttjade den allmänna kalabaliken i bortalagets straffområde och tryckte in 1–1.

– Vi är inte tillräckligt bra i dag. Det blev för många långa bollar. Det är bara massa döda bollar hela matchen. Vi kunde ha försökt hålla den mer inom laget, säger Andreas Vindheim.

Därmed ligger MFF på delad andraplats i gruppen tillsammans med Sarpsborg, på fyra poäng. Genk slog Besiktas (som har tre poäng) på bortaplan med 4–2 och leder gruppen på sex poäng. Krysset i Norge ger 2 miljoner kronor för MFF i prispengar. Om två veckor möts lagen igen – i Malmö.