Wenger: Det här är vår bästa chans

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Tror på sitt lag och hyllar skytteligaledaren för sitt kamratskap

Arsenaltränaren Arsene Wenger tror på sitt lags chanser mot Barcelona – och skickar en hyllning till Luis Suarez.

Om ett tufft spelschema inte var nog, så är det ett visst FC Barcelona som står på andra sidan när Arsenal ska försöka ta sig vidare från ett blytungt dubbelmöte i Champions Leagues åttondelsfinaler.

"Vi får inte vara dumma"

Den rutinerade Arsenaltränaren menar dock att hans lag, trots att Barcelona kanske aldrig har varit så bra som man är denna säsong, har en bättre chans än någonsin.

– Det är vår bästa chans oavsett hur stor chansen är. Vi måste ta chansen och ge allt. Samtidigt tror jag att det är extra viktigt i denna typ av dubbelmöten med start på hemmaplan, att vi inte får vara dumma, säger Arsenaltränaren enligt flera engelska medier, och förespråkar balans mellan offensiv och defensiv.

Defensiven blir extra viktig med tanke på laget man ställs mot. Även om det var Lionel Messi och Neymar som stod på podiet i den senaste Balon d'or-ceremonin, så har det varit Luis Suarez som rent målmässigt imponerat mest under säsongen.

Bidrar med kamratskap

En spelare som Wenger tidigare varit ute efter, och som han hyser stor respekt för.

– Det Suarez ger till ett lag är kamratskap. Han gjorde det i Liverpool och han gjorde det med Edinson Cavani och Diego Forlan i landslaget. Suarez är den typ av spelare som kan skapa en god stämning i ett lag. Förut brukade jag tänka ”tänk om jag hade värvat Suarez”, men inte i dag.

Något han också gjort som en del av "Los tres amigos" i Barcelona.

– Förutom den individuella skickligheten så har de också en god förståelse och ett gott samarbete. Det finns en otrolig solidaritet, säger Wenger.

Första matchen i dubbelmötet spelas tisdag kväll på Emirates Stadium i London.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM