Arsenal bröt trist svit - vann efter tre kryss

Publicerad 2016-11-27

Efter tre oavgjorda matcher kom en efterlängtad vinst för Arsenal.

”Gunners” vann hemma mot Bournemouth med 3-1.

Arsenal FC

Arsenal har inte förlorat sedan den 14 augusti, laget har haft en fin höst. Men inför hemmamötet med Bournemouth hade man inte vunnit på 270 plus tillägg – man hade spelat oavgjort mot Tottenham, Manchester United och PSG.

Alexis Sanchez och Theo Walcott ordnade tre poäng för Arsenal med varsitt mål.

Sanchez fixade 1-0 i den tolfte minuten efter slarvigt försvarsspel i Bournemouth. Men bortalaget replikerade efter tio minuter.

Callum Wilson tryckte in 1-1 från straffpunkten.

Sent mål av Sanchez

Walcott avgjorde i början av den andra halvleken. Han fixade 2-1 i den 53:e minuten.

20 minuter senare skrek Bournemouth efter straff då Simon Francis inspel i straffområdet tog på Nacho Monreals arm. Men domaren friade.

På stopptid spelade Olivier Giroud fram Sanchez till 3-1.

Arsenal är på fjärde plats i ligan med 28 poäng, tre färre än serieledaren Chelsea.