Marcus Rashford fixade engelsk seger

Publicerad 2018-09-11

Petningar och rött kort under Manchester Uniteds säsongsinledning.

Men i engelska landslagströjan fungerar det bättre för Marcus Rashford.

När England besegrade Schweiz med 1–0 gjorde forwarden mål för andra raka landskampen.

Marcus Rashford fick stort förtroende under José Mourinho förra säsongen.

Annat har läget varit för Manchester United-forwarden under inledningen av årets Premier League. Rashford har mestadeles fått nöta bänk och senast när han blev inbytt mot Burnley tog det bara tio minuter innan han drog på sig karriärens första röda kort efter en skallning.

Men i Three Lions-tröjan fungerar de betydligt bättre. Mot Spanien i Nations League i helgen blev det visserligen förlust, men Rashford var ende engelsman att hitta nätet.

Första segern sedan Sveriges uttåg

Och när Schweiz gästade King Power Stadium i Leicester för en träningsmatch blev Rashford återigen ende engelske målskytt. Skillnaden den här gången var att det räckte till seger.

I en ganska temposvag match kom avgörandet i den 54:e minuten när Kyle Walker samlade upp andravågen efter en hörna och slog ett långt svepande inlägg mot bortre stolpen där Marcus Rashford helt omarkerad kunde volley-bredsida in bollen bakom Yann Sommer.

Segern är Englands först sedan man slog ut Sverige i VM-kvartsfinalen.