Nytt Hazard-mål när Chelsea vann

Publicerad 2018-10-07

Eden Hazard fortsätter att visa storform.

När Chelsea slog Southampton med 3–0 stod belgaren för sjunde ligamålet för säsongen.

Chelseas storstjärna Eden Hazard har stått för en strålande säsongsinledning.

Den 27-årige belgaren var inför söndagen noterad för sex mål på sju matcher i Premier League. Borta mot Southampton kom sjunde målet och en utökad skytteligaledning när Chelsea vann med 3–0.

Efter Southampton-slarv utanför eget straffområde i matchminut 30 vann Ross Barkley bollen och serverade Eden Hazard. Belgaren var sedan klinisk i avslutet och borrade in bollen vid Alex McCarthys vänstra stolpe.

Barkley med första målet

Dessförinnan borde nog Chelsea även ha fått med sig en straff efter att Olivier Giroud gjorts ned, men domaren valde att fria.

Barkley, som kom till Chelsea från Everton i januari, blev själv målskytt tio minuter in på den andra halvleken. Giroud cykelsparkade vackert fram Barkley som från nära håll kunde stöta in 2–0 och därmed noteras för sitt första mål i Chelsea-tröjan.

På stopptid fastställde sedan Alvaro Morata slutresultatet till 3–0 efter ett vackert anfall som spanjoren avslutade men en läcker chip. Hazard stod för assisten till Morata.

Bröt oavgjord svit

Efter två raka kryss i Premier League var segern mycket välkommen för Maurizio Sarris lag. De är efter 20 poäng på åtta matcher tvåa i tabellen, på samma poäng som ettan Manchester City och trean Liverpool.