GÖTEBORG/STOCKHOLM. Malmö FF tappade poäng i guldstriden trots upphämtningen mot Häcken.

Samtidigt tvingades tvåmålsskytten Emil Forsberg kliva av skadad – med en ”rövkaka”.

– Jag hoppas att det är okej, säger landlagsspelaren.

Malmö FF föll senast mot Djurgården. Mot Häcken tappade serieledaren återigen poäng.

MFF:s försvarsspel fungerade inte alls i den första halvleken. Serieledarna, som spelar Champions League mot Juventus på tisdag, släppte in tre mål under den första halvtimmen, alla efter svagt försvarsingripande.

Emil Forsberg satte kvitteringen till 1-1, men efter två snabba bakåtmål gick MFF till vila med 1-3.

Efter paus kom dock upphämtningen. Forsberg gjorde sitt andra mål i matchen när han satte 2-3 i den 53:e minuten.

Bara tre minuter senare satte Isaac Kiese Thelin kvitteringen.

”Visar stor moral”

Malmö åkte på ett tungt avbräck när Forsberg fick en smäll och tvingades kliva av i den 72:a minuten. Den nyblivne landlagsmannen beskriver själv skadan som en ”rövkaka”.

– Jag hoppas att det är okej. Vi får se vad de säger. Vi tror på en liten smäll. Det känns ändå okej, säger han.

Malmö jagade ett segermål, men det var Häcken som var närmast. I slutsekunden fick hemmalaget ett jätteläge, men målvakten Robin Olsen stod för en klassräddning.

– Han gör en jätteräddning, det är bara att ta av sig hatten. Vi är besvikna, framför allt på andra halvlek där vi tappar från 3-1, säger Oscar Lewicki.

MFF:s poängtapp betyder att AIK kan knappa in ytterligare i tabellen. Stockholmslaget ligger just nu fem poäng efter, men har en match mindre spelad.