United kryssade mot Arsenal på Old Trafford

Publicerad 2018-12-05

José Mourinho gjorde sju ändringar i startelvan och petade Paul Pogba.

Då kryssade Manchester United hemma mot Arsenal på Old Trafford.

– Vi skulle ha vunnit matchen, vi gör två ödesdigra misstag, säger José Mourinho.

Arsenal FC

Ett målkameramål, fem gula kort och en strumprullare...

Mötet mellan Manchester United och Arsenal innehöll det mesta. För första gången på länge var det förmodligen det sistnämnde laget som hade favoritstämpeln på sig efter att ha kört över Tottenham i helgen.

José Mourinho valde att mönstra en startelva på Old Trafford som innehöll sju ändringar. Bland annat fick både Paul Pogba och Romelu Lukaku inleda på bänken.

– Det var ett svårt läge men killarna löste det bra, säger Mourinho i BT efter 2–2-matchen.

– VI har skjutit oss själva i foten så många gånger under säsongen men en stor eloge till spelarna, att de reste sig.

Replikerade snabbt – två gånger om

Arsenal lyckades ta ledningen två gånger om – men båda gångerna replikerade hemmalaget blixtsnabbt. Först kunde David de Gea inte kunde hålla Shkodran Mustafis nick framför mållinjen, men bara ett fåtal minuter senare kvitterade United till 1–1 genom Anthony Martial efter att hans lagkamrat Ander Herrera varit misstänkt offside i momentet innan.

I den andra halvleken bytte Unai Emery in Alexandre Lacazette som har dragits med skada en period. Kort senare tråcklade fransmannen in 2–1 med stor hjälp från United-försvararen Marcos Rojo.

Men hemmapubliken på Old Trafford fick jubla bara minuten senare. Då lyckades nämligen Jesse Lingard dra in 2–2, som också blev matchens slutresultat. Därmed har United inte vunnit på fyra raka matcher.

Arsenal står å sin sida på samma poäng som fyran Chelsea, 31 poäng. Lokalrivalen, som förlorade borta mot Wolves, har bättre målskillnad.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se