Mets hyllar Norling: ”Varit jättetydlig”

avIbraheem Alsalman

Karol Mets, 26, är ny i AIK.

Nu hyllar mittbacken klubben, fansen och Rikard Norling.

– Han är alltid där och säger åt mig hur jag ska göra ute på planen, säger Mets.

Estlänningen kom från holländska NAC Breda inför den här säsongen. Tio matcher in i allsvenskan har Karol Mets etablerat sig i AIK:s startelva.

– Livet är jättebra nu. För mig är det viktigt att bo i en plats där jag trivs, och det gör jag här, säger 26-åringen.  

Kände till AIK

I kväll ställs formstarka AIK mot formsvaga Gif Sundsvall på NP3 Arena. Med fyra raka segrar i bagaget har nu Solnalaget siktet på en femte sådan för att sätta extra tryck på serieledande Malmö FF.

– Vi vill så gärna ta en till seger, men vi vet att matchen kommer bli tuff. Gör vi vårt jobb så kommer det sluta bra.

Karol Mets hävdar att han hade hört talas om AIK innan han skrev på kontraktet. Dessutom visste han att matcherna mot Djurgården och Hammarby betyder extra mycket för supportrarna.

– De har tidigare spelat mot motstånd från Estland så jag visste vilka de var. Sen visste jag att de var svenska mästare också, säger Mets och fortsätter:

– Derbymatcherna är såklart lite speciella, det märkte jag när jag flyttade hit. När man möter Djurgården eller Bajen så blir allt runt omkring annorlunda.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Mets jublar under derbyt mot Djurgården

”Bolltrygg mittback”

Rikard Norling är känd för att sätta defensiven först. Det är något som Mets har noterat – och han gillar det.

– Han (Norling) har varit jättetydlig med mig. Han visar mig hur han vill att jag försvarar, och vad han förväntar sig att jag ska göra. Till exempel visar han mig hur jag ska markera mina motståndare, säger Karol Mets och beskriver sin relation med AIK:s tränare som “mycket bra”.

Oscar Linnér har tidigare beskrivit Karol Mets som en “aggressiv” mittback som spelar “respektlöst”. När Sportbladet berättar det för mittbacken nickar han instämmande.

– Ja, det stämmer att jag spelar så, och jag skulle gärna vilja spela mer aggressivt. Men jag skulle gärna beskriva mig också som en bolltrygg mittback som gillar att driva på framåt.