Succé för Forsberg - bakom segern för Leipzig

Ett mål och en assist.

Emil Forsberg visade återigen fin form när RB Leipzig bortavann mot Borussia Mönchengladbach.

Den 25-årige svensken har nu gjort 16 poäng i bundesliga.

– Toppen är inte nådd än, jag ska bara fortsätta njuta och spela min fotboll, säger Forsberg till Sportbladet.

Två raka förluster mot Borussia Dortmund och Hamburg. Men i dag studsade RB Leipzig tillbaka med besked. Emil Forsberg förde tyska nykomlingen till tre poäng borta mot Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach.

– Mycket viktigt för oss att studsa tillbaka efter två raka förluster, vi kämpade på bra och vann till slut, säger Forsberg.

Sköt in 1–0

Efter en dryg halvtimme spräckte Emil Forsberg nollan. Han fick bollen av Timo Werner och landslagssvensken sköt distinkt in 1–0 intill ena stolpen. Det var 25-åringens sjätte mål, totalt har det blivit 16 poäng i bundesliga.

– Jag får en passning av Timo och ser att ena mittbacken faller och tror jag ska väggspela, tar då med den själv och avslutar i hörnet, säger Emil Forsberg.

Borussia Mönchenglacbach fick ett ypperligt tillfälle att kvittera strax före halvtid. Hemmalaget fick straff. Men Thorgen Hazard lyckades inte överlista bortalagets målvakt Péter Gulásci.

Gjorde sin tionde assist

25 minuter senare betalade Forsberg tillbaka. Han spelade fram Werner som drog i djupet och tysken avslutade i bortre hörnet till 2–0.

Jannik Vestergaard, som nästan mäter två meter över jorden, skapade nerver i matchen. I den 81:e minuten nickade dansken in 1–2.

Forsberg blev utbytt i den 83:e minuten då RB Leipzigs tränare Ralph Hasenhüttl satte in en försvarare för att hålla igen i slutskedet. Österrikarens plan gick hem, RB Leizpig vann med 2–1 och tog tre poäng.

”Forsberg. Årets spelare i bundesliga”, skriver The Guardians ansedda journalist Raphael Honigstein.

– Fokuserar inte så mycket på det, toppen är inte nådd än, jag ska bara fortsätta njuta och spela min fotboll så kommer allting annat, säger Forsberg.

Leipzig har 45 poäng efter 21 omgångar, laget är fem poäng bakom serieettan Bayern Munchen. Borussia Dortmund är på tredje plats med 37 poäng.