Uppdaterad 2019-04-19 | Publicerad 2019-04-18

Det var aldrig nära.

Arsenal slog Napoli och är därmed klart för semifinal i Europa League.

Londonklubben ställs nu mot Valencia.

– Vi gjorde ett mål och fick ett bra utgångsläge då. Dessutom tycker jag att vi försvarade oss jättebra, säger målvakten Petr Cech i kanal 9.

Arsenal FC

Med 2–0-seger i bagaget från det första mötet i London åkte Arsenal till Neapel för att ta sig an Napoli.

Och det började skakigt för Unai Emerys mannar.

Första heta målchansen kom redan efter kvarten spelad när Callejon kom fri med Petr Cech och försökte skjuta mellan benen men den rutinerade målvakten avfärdade till hörna.

Ställs mot spanskt motstånd

Men sedan tappade hemmalaget rytmen.

Arsenal fick en frispark strax utanför straffområdet och fram klev Alexander Lacazette. Han fick till en bra träff och 1–0 var ett faktum.

I det läget behövde Napoli göra fyra mål för gå vidare.

Hemmalaget tryckte på men sakande de heta lägena och första halvleken slutade 1–0.

I den andra halvleken var ”Gunners” nära 2–0 när stjärnanfallaren Pierre-Emerick Aubameyang hittade sig helt fri framför målvakten Alex Meret men sistnämnde stod för en jätteräddning.

1–0 stod sig matchen ut och nu är Londonklubben klart för semifinal och sammanlagt 3–0. Nu väntar Valencia om cirka tre veckor.

Succélaget Eintracht Frankfurt förlorade det första mötet mot Benfica med 4–2. Men hemma på Commerzbank Arena vände de och vann med 2–0. Nu är de klart för semifinal tack vare fler bortagjorda mål. De ställs mot Chelsea.

Valencia hade en bekväm resa när de återigen slog ligakonkurrenten Villareal med 2–0 hemma på Mestalla stadium och sammanlagt 5–1. Nu ställs de mot Arsenal.