0–3 blev 2–3, men laget räckte inte hela vägen.

De åker därmed ur Premier League, tillsammans med Norwich och Bournemouth.

Arsenal FC

Viktiga poäng stod på spel i dagens avslutande Premier League-omgång. Jumbon Norwich var redan klara för nedflyttning, men ytterligare två lag skulle göra dem sällskap.

Watford, inför den sista omgången på 18:e plats, fick sämsta tänkbara start borta mot Arsenal.

Mardrömsstart

Matchen var bara fem minuter gammal när Pierre-Emerick Aubameyang säkert sköt in 1–0 från elva meter. I den 24:e minuten utökade Kieran Tierney ledningen och i minut 33 cykelsparkade dessutom Aubameyang vackert in 3–0.

Men Watford kom tillbaka i matchen. Troy Deeney reducerade på straff strax innan halvtid och Danny Welbecks 2–3-mål i andra halvlek gav bortalaget nytt hopp.

Det skulle dock krävas ytterligare två mål för att säkra kontraktet. Arsenal höll istället undan och Watford spelar i Championship nästa säsong.

Aston Villa klarade sig kvar på 17:e plats efter 1–1 borta mot West Ham. Bournemouth vann förgäves borta mot Everton och flyttas också ned efter att ha slutat på 18:e plats.

Pierre-Emerick Aubameyang sätter 1–0.