Tottenham besegrade Leicester efter Vardys straffmiss

Publicerad 2019-02-10

Jamie Vardy hade chansen att hoppa in och, med sin första bolltouch, skjuta tillbaka Leicester i matchen via straff.

Men anfallaren missade – och trots att han lyckades få in en reducering till slut gick Tottenham segrande ur mötet.

Det innebär att ”Spurs” drygar ut gapet ned till Manchester United på fjärdeplatsen i tabellen.

Det var i den 60:e minuten som Leicester tilldelades straff på Welmbley.

Då stod det 1–0 till Tottenham sedan Davinson Sanchez nickat in sitt första mål under den första halvleken.

I samband med situationen med halvtimmen kvar bytte Leicester-tränaren Claude Puel in Jamie Vardy. Anfallaren joggade fram mot straffområdet och tilldelades bollen – men missade. Kort därefter utökade Christian Eriksen Spurs ledning till 2–1.

Son fick sista ordet

Vardy reparerade misstaget i den 76:e minuten när han rullade in reduceringen efter ett fint anfall. Det var dock Heung-Min Son som fick sista ordet i mötet när han på en kontring drog in 3–1 bakom målvakten Kasper Schmeichel på stopptid.

De tre nya poängen innebär att Tottenham befäster tredjeplatsen i tabellen än mer. Numera har man nio poäng till godo på Manchester United. Dessutom skuggar Mauricio Pochettinos mannar Manchester City på andraplatsen, endast två poäng bakom.