AFC till cupsemi – Halmstad rasar mot matchvinnaren

Publicerad 2019-03-10

Halmstads BK:s cupmålskytt Karim Sadat slog till igen – nu med ett drömmål.

Men efter ett sent förlängningsavgörande övergick HBK-glädjen till ilska mot domaren och matchvinnaren Gustav Jarl.

– Alla såg att han skulle haft rött kort, säger Andreas Johansson till CMore.

Tre av fyra lag, Häcken, Djurgården och AIK, var klara för semifinal av Svenska Cupen.

Det återstod bara vilka AIK skulle få möta nästa helg.

Hemmalaget AFC tog ledningen hemma i kvartsfinalen mot Halmstad genom Ferit Ali som placerade in en frispark efter 28 minuter.

Perfekt lobb

Men sex minuter in i den andra halvleken slog HBK-nyförvärvet Karim Sadat till igen.

Den tidigare Landskronaspelaren har tidigare svarat för Halmstads tre mål i gruppspelet (2–1 mot Sirius och 1–1 mot Karlstad).

Nu stal Sadat bollen av AFC:s Ivan Bobko i mittcirkeln, tittade upp och såg hur hemmamålvakten Ole Söderberg stod långt ut och sköt från 45 meters avstånd.

Bollen seglade otagbart över AFC-målvakten in till 1–1 och var ett drömmål av den formstarke ghananen.

– Det är ett mästerligt mål av Halmstadsspelaren, sa CMores kommentator Mats Lilja.

1–1 stod sig tiden ut och ännu en kvartsfinal gick till förlängning.

Där var det två trötta lag som turades om att ha bollen i sekvenser. Kvartsfinalen såg ut att gå mot straffar.

Kontroversiell matchhjälte

Men i den 117:e minuten slog Gustav Jarl till för hemmalaget.

25-åringen fick bollen till höger efter att AFC rullat upp Halmstad och Jarl placerade in vinnarmålet, 2–1, i nättaket bakom HBK-målvakten Malkolm Nilsson.

Därmed möter AFC AIK på bortaplan i Svenska Cupens semifinal.

Det var dock en kontroversiell matchvinnare för AFC. I den första halvleken kom Gustav Jarl med sträckt ben och öppen sula mot Halmstads Alexander Berntsson som stämplades rejält på benet.

Jarl klarade sig undan med bara ett gult kort från domaren Mohammed Al-Hakim.

– Det är ingen diskussion för mig, det är rött kort, sa HBK-tränaren Igor Krulj i pausintervjun med CMore.

Med tre minuter kvar till straffar var det samme Jarl som blev matchvinnare.

Halmstadveteranen Andreas Johansson var inte glad.

– Alla ser att det är rött kort. Det var fyra som inte såg det (läs domarna). Det hjälpte AFC in i matchen. De ska vara oerhört tacksamma över att de fick vara elva spelare på planen, säger mittbacken till CMore.

Jarl: Ber om ursäkt