”Det är dags för Wenger att lämna nu”

Avgångskraven efter nya jättesmällen

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Förnedrade med totalt 10–2 mot Bayern München.

Nu tycker flera tidigare spelare under Arsene Wenger att fransmannen bör lämna Arsenal.

– Han har inte förändrats överhuvudtaget, säger Gilberto Silva.

– Han är en förlorad man, tycker Ian Wright.

Arsenal har det tungt just nu.

Klubben ligger just nu utanför Champions League-placeringarna i Premier League och åkte i går på en ny 1–5-smäll mot Bayern München (utslagna med totalt 10–2) – vilket fick avgångsskyltar att hållas upp på Emirates.

– Vi fick matchen dit vi ville men vi hade otur med domsluten. Det röda kortet dödade oss totalt. Tråkigt för alla fans som betalade dyra pengar för att komma hit och se matchen, sa Wenger efteråt.

”Dags att lämna”

Och nu kommer avgångskraven på fransmannen.

”Wenger når nytt lågvattenmärke”, skriver ansedda The Times på sin förstasida i dag.

”Arsenal gjorda till åtlöje”, skriver Daily Mirror.

”Wenger out”, pryder The Suns förstasida.

Brittisk media får även stöd av Arsenalikonen Ian Wright.

– Wenger är en förlorad man. Det bara byggs upp skäl. Det är fansen, protesterna. Allt ökar. Det är synd eftersom vi åter åker ut i åttondelen och går igenom den tuffaste perioden i klubbens historia vad jag kan minnas, säger Wright i BT Sports.

”Har inte förändrats överhuvudtaget”

Även den tidigare Arsenalspelaren, brasilianske mittfältaren Gilberto Silva, vill se Wenger lämna när kontraktet löper ut i sommar.

– Han har inte förändrats överhuvudtaget. Han har inte ändrat sitt arbetssätt – och det är inte för att han inte vill, men det är svårt att konkurrera med klubbar som spenderar så mycket pengar varje säsong, säger Silva enligt Independent.

Silva var del av det Arsenallag från 2003/2004 som gick obesegrade genom en hel säsong.

Och Arsene Wenger gör i år sin 20:e säsong i klubben – mer än José Mourinho, Jürgen Klopp, Pep Guardiola och Mauricio Pochettino gjort tillsammans i sina klubbar.

– Wenger har gjort flera år mer än dem i Premier League. De är yngre, mer motiverade och har energin för att se sig omkring och hitta vägar för att besegra Wenger, säger Silva.

Publicerad: