Efter drömstarten – otäcka bilder när Messi skadade sig

Uppdaterad 2018-10-21 | Publicerad 2018-10-20

Lionel Messis skada förstörde festen när Barcelona vann mot Sevilla i toppmötet.

Och kort efter matchen kom domen: superstjärnan har en fraktur på strålbenet i höger underarm.

Barcelona stampade gasen i botten från start i toppmötet med Sevilla.

Redan efter två minuter klev Nelson Semedo in från högerkanten, hittade till Lionel Messi som med en fin genomskärare friställde Coutinho som i sin tur placerade in 1–0 i krysset.

Tio minuter senare var det Messi-dags igen. En snabb omställning igångsatt av Luis Suárez satte argentinaren i högerläge och i sedvanlig ordning böjde han in avslutet i bortre.

Kunde inte hålla armen uppe

Men Messis kväll tog en olycklig vändning bara tre minuter senare. Efter en duell med Sevillas Franco Vazquez föll Messi i backen och i landningen tog han emot sig med höger hand och arm på ett onaturligt sätt.

Barcelonas läkare försökte tejpa armen vid sidlinjen i flera minuter men superstjärnan var i för svåra smärtor för att ens kunna hålla armen uppe på egen hand.

Upp i ligatopp

Men även utan sin största stjärna kunde Barcelona utöka sin ledning i andra halvlek. Efter att Marc-André ter Stegen gjort en enorm dubbelräddning ställde Barcelona om och Luis Suárez fixade en straff som han själv förvaltade till 3–0 i 63:e minuten.

Pablo Sarabia tröstmålade med 3–1 via Barca-mittbacken Clement Lenglet och ter Stegen stod för ännu en makalös dubbelräddning innan Ivan Rakitic punkterade matchen med 4–1 mot sitt gamla lag.

Till slut blev det 4–2 sedan Luis Muriel placerat in slutpunkten med en läcker insida på tilläggstid.

Missar El Clasico

Segern tar Barcelona förbi Atletico Madrid, Sevilla och Alaves och ända upp i ligaledning.

Lionel Messi fördes direkt efter skadan till sjukhus för en röntgen och vidare undersökning. Och kort efter slutsignalen kom ett uttalande från Barcelona där man bekräftade att Messi fått en fraktur på höger underarms strålben och att den första prognosen talar om tre veckors frånvaro.

Därmed missar superstjärnan till att börja med mötet med Inter i Champions League och nästa veckas El Clásico mot Real Madrid. Dessutom väntas han missa ytterligare två ligamatcher och returmötet med Inter.

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)