Han blev nekad av Liverpool och kallad ”tjock” när han var i Southampton.

I kväll gjorde 31-årige Rickie Lambert debut – och succé – för England.

Efter tre minuter på planen sänkte han Skottland med en stenhård nick.

31 år gammal – första landskampen för England. Då fortsatte solskenshistorien.

Wayne Rooney, som har varit omskriven på slutet, startade för England trots skriverier om skadebekymmer. Vid ställningen 2-2, i den 68:e minuten, behövde förbundskapten Roy Hodgson en förändring i anfallet.

Han plockade av Rooney och lät Southamptons Rickie Lambert hoppa in.

Den 31-årige anfallaren, som spelade i engelska tredjedivisionen för två år sedan, behövde inte många minuter. I den 71:e minuten kom Lambert perfekt på en hörna från Leighton Baines och nickade in segermålet. England vann med 3-2 och Lambert blev hjälte i sina första minuter för landet.

Tjänade 200 kronor om dagen

En skön revansch för 31-åringen efter att bland annat blivit nobbad av Liverpool när han var tonåring.

– Jag var i Liverpool mellan jag var 10 och 15 år, sedan sa de till mig att jag inte var bra nog. Det var tufft för mig. Jag trodde det var helt kört, sa Lambert i brittisk press när han blev uttagen till landskampen.

Han fick gå den långa vägen i stället.

När han var 18 år saknade han klubb och fick ta jobb på en fabrik. Där tjänade han 200 kronor om dagen för att att sitta och skruva på lock på rödbetsburkar. Sedan gick Lambert via Stockport, Rochdale och Bristol Rovers innan han nådde Southampton 2009.

Alan Pardew, nuvarande manager i Newcastle, sa till Lambert att han fick jobba med sin fysik, han tyckte anfallaren var för ”tjock”.

Förra säsongen var Lambert bäste engelske målskytt i Premier League med 15 fullträffar.