Galet kvalmöte i Norge: ”Tidernas drama”

Publicerad 2021-12-15

Jervs tränare Arne Sandstø jublar.

Norska storlaget Brann åkte i kväll ur norska ligan efter ett sanslöst drama.

Efter en galen förlängning med sex mål så åkte Brann till slut ut med 5–4 mot Jerv.

– Tidernas drama, sa Discoverys expert Joacim Jonsson.

En av Norges största klubbar Brann har haft en tung säsong och slutade bara på en 14:e plats i ligan vilket innebar att de tvingades kvala för att hålla sig kvar i högsta ligan.

I kvällens kvalmatch hemma mot Jerv så började det tungt när Torje Wichne satte 1–0 efter 24 minuter. Men bara några minuter senare skulle de få chansen att kvittera men Bard Finne missade från straffpunkten vilket han även skulle göra i andra halvlek.

Däremellan kvitterade dock Brann genom Aune Heggebo.

1–1 skulle stå sig matchen ut som gick till förlängning och där skulle det bli ett galet målkalas och ett sanslöst drama så häng med nu.

Spelarna i Brann deppar.

För redan efter en minuts spel i förlängningen fick Brann en spelare utvisad och denna gång blev det straff till Jerv och Diego Campos gjorde inget misstag.

Samme Campos satte sedan 3–1 efter 112 minuter spel och matchen såg avgjord ut.

Men Brann hade långtifrån gett upp och gjorde två mål inom två minuter och det var 3–3 på resultattavlan. Men direkt efter tog Jerv ledningen igen, denna gång genom Shuaibu Lalle Ibrahim.

Avgjort där? Nej.

För i förlängnings sista minut kunde den förre Elfsborgsspelaren Sivert Heltne Nilsen efter en tilltrasslad situation framför mål trycka dit 4–4 till hemmapublikens galna jubel och matchen gick till straffar.

”Är helt förkrossad”

Där blev det också stor dramatik och det hela avgjordes först i den nionde straffomgången när Robert Taylor med ett kort förflutet i AIK missade för Brann. Shuaibu Lalle Ibrahim kunde då avgöra och han var kylig nog att sätta punkt för matchen.

– Det här den största sensationen på 2000-talet. Det här kommer vi aldrig att uppleva igen, det här toppar absolut allt, säger Discoverys expert Joacim Jonsson.

– Jag är helt förkrossad. Att förlora en sådan här match gör jävligt ont och speciellt på det här sättet. Det känns hemskt, säger Bård Finne till Discovery.