Lindelöf hyllas efter stormötet

”Bra mot världsklasspelare”

avAndreas Käck, Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

MANCHESTER. Victor Lindelöf ryktades bli petad ur startelvan.

Efter mötet med Tottenham hyllar Ole Gunnar Solskjaer honom stort.

– Han har motbevisat kritikerna, säger tränaren.

Det figurerade uppgifter om att Ole Gunnar Solskjaer tänkte peta den svenske landslagsmannen i stormötet mot José Mourinhos Tottenham.

Lindelöf blev visserligen målskytt i helgens match mot Aston Villa, men försvarsmässigt gjorde han en slätstruken insats och i engelska medier hette det att ”Vigge” därför behövde ett ”uppvaknande”.

Så blev de inte.

Lindelöf spelade alla 90 minuter plus tillägg – och gjorde så med bravur. När Sportbladet frågar Solskjaer om den svenske mittbacken är svaret tydligt:

– Han är så lugn och trygg med bollen. Både Harry (Maguire) och Victor är väldigt viktiga för vår uppbyggnadsfas, säger tränaren och tillägger ”att det alltid kommer finnas kritiker men att Lindelöf definitivt har motbevisat de som finns”:

– Victor gjorde ett mål förra veckan och han håller på att utvecklas till en riktig ledare. Så jag är väldigt nöjd med honom.

8/10 i betyg

Även lokaltidningen Manchester Evening News lyfter fram svensken som Uniteds näst bäste spelare bakom tvåmålsskytten Marcus Rashford.

”Mycket mer förtroendeingivande än i helgens svaga insats. Tenderar att göra bra ifrån sig mot världsklasspelare och gjorde det igen mot Harry Kane”‚ skriver MEN, som ger Lindelöf en åtta på en tiogradig skala (Rashford får nio).

Klättrar i tabellen

United vann matchen med 2–1. En välbehövlig trepoängare som gör att man klättrar till en sjätteplats i tabellen.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: