Real Madrid tog ledningen efter tre minuter i derbyt mot Rayo Vallecano.

Ändå tappade giganten poäng.

I slutminuterna tappade Dani Carvajal fattningen och fick rött kort efter en eftersläng.

Real Madrid pulveriserade Girona i seriefinalen förra helgen. Då trodde många att Real skulle segla ifrån och enkelt vinna ligan.

Men kanske är det inte så enkelt.

Trots att Joselu gav laget ledningen efter tre minuter räckte det endast till kryss, 1–1, i Madridderbyt.

– Det här är matcherna du måste vinna och som du inte får förlora. Ibland gör det oavgjorda resultatet lite ont, men i slutändan kan det vara ett positivt steg mot att vinna La Liga, säger tränaren Carlo Ancelotti.

Rayo Vallecano kvitterade i 27:e minuten på straff av anfallaren Raul de Tomas, som säkert sköt in bollen mitt i mål.

– Vi var bra fram till deras straff, sen förändrades vårt spel och vi blev nervösa, säger Ancelotti.

Rött kort efter eftersläng

På tilläggstid när Real Madrid jagade ett ledningsmål blev irritationen för stor från rutinerade Dani Carvajal. Högerbacken stod för en eftersläng när han sänkte en Rayo Vallecano-spelare med armen och fick syna det röda kortet.

Real Madrid saknade Jude Bellingham som gick av skadad mot Girona. Sedan tidigare har man även mittbacksproblem med David Alaba, Antonio Rüdiger och Eder Militao borta.

Rayo Vallecano har nu hållit Real Madrid segerlösa båda mötena den här säsongen. Det är andra gången någonsin man lyckas med den bedriften.

Vid seger i morgon kan Girona nu gå upp inom tre poäng av serieledarna från Madrid.