Blytungt för Degerfors – överkörda i första halvlek

Uppdaterad 2023-10-22 | Publicerad 2023-10-21

Degerfors slåss i bottenstriden, medan Kalmar ligger tryggt på övre halvan.

Ändå var det smålänningarna som tog alla poäng – efter tre mål i första halvlek.

– Vi får inte trilla ihop som vi gör där, säger Degerfors-tränaren Andreas Holmberg till Discovery.

Det var i slutet av halvleken som bortalaget sprang i från till ett svårintagligt försprång.

Med 40 minuter på klockan gjorde Deniz Hümmet 2–0 med ett distinkt vänsteravslut.

Fem minuter senare fick en del hemmafans nog och lämnade ett regnigt Stora Valla.

Det efter att Melker Hallberg skruvat in 3–0 på frispark.

”Allt tvärtemot”

I halvtidsintervjun var hemmalagets Gustav Granath tydlig med vad som skulle krävas efter paus.

– Vi behöver göra allt tvärtemot vad vi gjorde i första halvlek, säger försvararen till Discovery.

Samme Granath orsakade straffen som ledde till Kalmars första mål.

Det var lite för lite chipp för att den ska beskrivas som en ”Panenka” – men Simon Skrabb satte bollen mitt i mål på ett retfullt sätt.

Utvisning stoppade forceringen

Degerfors gav det chansen och klev ut starkt i andra halvlek. Efter bara en minut sprang Gustav Lindgren sig fri och chippade in ett reduceringsmål.

Det saknades inte chanser att komma närmare, men när Rasmus Örqvist drog på sig sitt andra gula kort blev det svårt att fullfölja forceringen – och det blev förlust med 1–3.

Med tre omgångar kvar ligger Degerfors alltjämt under strecket. Det är tre poäng upp till kvalplats och sex till säker mark – innan konkurrenterna spelat, ska sägas.

Kalmar klättrar förbi Hammarby upp till femteplats. Bajen kan återta placeringen i morgondagens Stockholmsderby.