Senegalesen låg bakom båda målen när Liverpool vann med 2–1.

Sadio Mané fortsätter ösa in blytunga mål och assist för Liverpool.

I onsdags skickade 26-åringen två bollar i nät när Liverpool slog ut Bayern München ur Champions League.

I dag - då Liverpool fortsatte jakten på Premier Leage-titeln genom att gästa nästjumbon Fulham på Craven Cottage - levererade han igen.

Stod för mål och assist

Söndagsmötet var 25 minuter gammal när senegalesen dunkade in ledningen - Manés elfte mål på de elva senaste matcherna.

0–1 stod sig fram till att dryga kvarten återstod. Då hamnade Liverpool i gungning.

Efter en klen hemåtnick från Virgil van Dijk, och en tveksam utrusning av målvakten Alisson, fick Fulhams Ryan Babel helt öppet mål.

32-åringen, som spelade i Liverpool mellan 2007–2011, gjorde inget misstag, 1–1.

– Jag chansade. Jag förväntade mig inte att målvakten inte skulle hinna fram. Det var lite turligt, säger Babel till Sky Sports.

”Tänker inte ge några ursäkter”

Van Dijk säger att baklängesmålet var hans fel.

– Jag tänker inte ge några ursäkter. Jag borde ha hanterat situationen bättre, konstaterar han.

Likaläget stod sig i sex minuter. Sedan fixade Sadio Mané straff till Liverpool.

Inhopparen James Milner var kall, lyfte straffsparken mitt i mål och Liverpool vann slutligen med 2–1.

Tränaren Jürgen Klopp tycker segern var rättvis.

– Vi var rostiga i första halvlek. I andra halvlek kunde vi ha avgjort. Men Babel var där och det så så fotbollen fungerar. Fulham förtjänade målet, men vi förtjänade tre poäng.

Liverpool går nu upp i tillfällig ligaledning. Manchester City står över denna omgången i ligan på grund av deltagande i FA-cupen.

På Goodison Park lyckades Everton skrälla mot topp 4-jagande Chelsea.

Brassen Richarlison forcerade in 1–0 och islänningen Gylfi Sigurdsson fullbordade triumfen genom att slå in sin egen straffretur.

Chelsea ligger således kvar som sexa i Premier League. Om konkurrenterna Arsenal och Tottenham vinner sina nästa matcher kommer Chelsea ha sex poäng upp till Champions League-platserna.