Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-11-21

Här är matchen - minut för minut

90+2'

Matchen är slut!

Matchen avslutas med ett felriktat och lojt skott från Figos högerfot som går en bit utanför till höger. Mycket symboliskt för matchen!

90'

Den assisterande domaren aviserar 2 minuters tillägg.

89'

Ronaldinho slår ett nytt inlägg från vänsterkanten som Guti lyckas rensa precis framför Iniesta. Bollen går till högerhörna som slås kort för att fördriva tid.

88'

Walter Samuel ger tillbaka på Dami%E0 ute vid sidlinjen. Han går hårt in i en närkamp och många spelare sluter upp. Domare Mallenco väljer dock att prata med sina spelare och Samuel slipper varning.

87'

Silvinho gör comeback efter sin skada när han byter av Xavi för Barcelona.

84'

Dami%E0, som idag gör sin tredje match för Barcelona, har gjort ett piggt inhopp. Nu river han dock ner Figo något fult på sin högerkant och Figo får kliva av plan med en blödande hand. Till publikens jubel naturligtvis! Figo är dock åter i spel.

83'

Real Madrid plockar av Raúl. In kommer istället Solari.

80'

Publiken buar återigen riktat mot Figo. Denne river ner Barcelonas nya kelgris Márques en bit utanför Barcelonas straffområde. Figo slänger frustrerat iväg bollen men slipper kort. Publiken får dock sitt ord med i leken..

79'

Zidane kliver av och in kommer istället Celades för Real Madrid.

76'

Mååååål!! 3-0 Ronaldinho!

Ronaldinho sätter straffen säkert till vänster om Casillas, i brösthöjd.

75'

Straff för Barcelona efter att Guti återigen rivit ner en framrusande Eto'o. Eto'o har själv hämtat bollen nere vid eget straffområde efter felpass från Zidane. Ronaldinho kliver upp...

73'

Barcelona byter även in Dami%E0 som ersätter Juliano Belletti på högerbackspositionen.

72'

Henrik Larsson kan inte fullfölja och in kommer istället Iniesta. Henke har själv vinkat till bänken, lägger sig ner och tar sig för knät.

69'

Guti får gult kort när han river ner en framrusande Eto'o ute vid sidlinjen.

68'

Henrik Larsson får målchans efter ett fint högerinlägg från Belletti. Henke tvingas dock backa några steg inne i straffområdet och får inte till någon giftig nick.

66'

Fortsatt press från Barcelonas sida. Man kontrollerar bollen bra men samtidigt har Real börjat möta högre upp i banan. I Real Madrid är dock flera av storstjärnorna fortsatt anonyma. Ronaldo och Raúl i princip osynliga.

64'

Barcelona får frispark cirka 25 meter rakt utanför mål. Deco kliver upp och skjuter med högerfoten men skottet går ett par meter till vänster om mål.

62'

Ronaldinho får läge igen efter ett antal nya cirkusnummer utanför Reals straffområde. Han rundar enkelt Salgado, tar ett par kliv inåt höger och skjuter mot bortre krysset. Casillas lyckas tippa bollen tätt över mål. Efterföljande hörna förblir resultatlös.

59'

Márques river ner Guti cirka 30 meter utanför Barcelonas mål. Real Madrid får frispark som slås kort av Roberto Carlos ut till Figo på högerkanten. Figo slår ett känsligt högerinlägg som Michael Owen nickar tätt över mål. Mycket bra reduceringsmöjlighet för Real!

57'

Avvaktande spel för ett par minuter. Efter Reals byte tar Owen plats bredvid Ronaldo. Raúl ligger något bakom.

54'

Michael Owen kommer in för Real Madrid i ett offensivt byte. David Beckham kliver av.

52'

Deco och Ronaldinho leker fotboll på vänsterkanten. Det blir dock en klack för mycket och Real kan istället plocka upp bollen och kontra. Beckham serverar Zidane en fin passning på djupet och fransmannen skjuter i farten, cirka 25 meter rakt utanför mål. Skottet studsar till farligt framför mål men smiter någon halvmeter till vänster om målet.

50'

Real Madrid får hörna från höger men denna nickas enkelt undan av Xavi och Barcelona kan kontra. Ronaldinho får tag på bollen men denna gången lyckas han inte ta sig längre än ett tiotal meter in på Reals planhalva.

47'

Barcelona kommer i ett långt anfall. Henrik Larsson får en fin pass på djupet men stoppas vid straffområdsgränsen. Belletti plockar upp bollen som spelas via Deco till Xavi. Den spanske mittfältaren går på skott men Casillas läser skottet bra och kan klistra.

Andra halvlek är igång!

Inga byten aviserade.

Barcelona leder välförtjänt i halvtid och har under större delen av halvleken dominerat spelet fullständigt. Real Madrid har stora problem med Barcelonas snabba kortpassningsspel. Ronaldinho är matchens stora artist och ligger bakom allt i Barcelonas offensiv. Första målet kommer till efter en grov försvarsmiss av Roberto Carlos som annars varit en av få godkända spelare i Real Madrid. Spelare som Beckham, Raúl och Zidane har knappt synts till. Efter en dryg halvtimme blev Henke Larsson liggande på mittplan och grinade illa ett par minuter. Frank Rijkaard anade det värsta men Guldbolle-vinnaren var snart tillbaka igen. Henke har annars varit godkänd men inte inblandad i något av målen.

Statistik:

Bollinnehav: 57% - 43%

Skott totalt: 9-2

Skott på mål: 4-0

Frisparkar: 8-6

Hörnor: 4-2

45+1' min

Första halvlek är slut!

45' min

Ronaldo får gult kort efter en mycket hård tackling bakifrån på landsmannen Belletti. Mycket fult och förmodligen i ren frustration.

43' min

Måål!! 2-0 Van Bronckhorst!

Ronaldinho startar ett anfall på sin vänsterkant. Han spelar till Deco som förlänger till en framrusande Van Bronckhorst. Holländaren snappar upp bollen i farten och skjuter stenhårt rakt i mål från ett par meter.

41' min

Real Madrid igen, även denna gång från högerkanten. M%EDchel Salgado driver ner mot kortlinjen och vänder om snabbt. Han tar sig förbi Van Bronckhorst och skjuter själv men skottet smiter en bit utanför bortre stolpen.

39' min

Tempot har sjunkit något efter en väldigt intensiv första halvtimme. Real Madrid kommer till anfall på högerkanten men inlägget från Figo bryts av Oleguer. Barcelona har uppträtt mycket disciplinerat de få gånger de behövt backa hem.

38' min

Henke är tillbaka i spel! Han haltar något när han springer in men verkar ändå kunna fortsätta.

37' min

Spelet är åter igång men Henke ligger kvar utanför sidlinjen. Han tar sig för sitt vänstra knä och grinar mycket illa. Giuly och Iniesta värmer upp.

36' min

Spelet avbryts för någon minut när Henrik Larsson blir liggande på mittplan efter en tuff närkamp. Henke bärs ut på bår..

34' min

Ronaldinho igen!! Nu snappar han upp en boll cirka 25 meter utanför mål och går på direktskott. Skottet smiter någon meter över mål. Oj, oj, oj.

33' min

Ronaldinho sprudlar på sin vänsterkant. Nu tar han sig runt Salgado igen och slår ett hårt inlägg mot straffpunkten. Xavi är där och möter men skottet styrs till resultatlös hörna.

31' min

Henrik Larsson får en fin boll på djupet någon meter in i Madrids straffområde. Henke faller i duell mot Samuel och publiken skriker efter straff. Domaren tycker dock annorlunda och ber Henke resa sig upp.

29' min

Mååål!! 1-0 Samuel Eto'o!

Jättetavla från Real Madrids försvar. Ronaldinho slår en boll på djupet mot Real Madrids straffområde. Casillas och Roberto Carlos kan inte komma överens om vem som ska ta bollen och Eto'o är påpassligt framme. Eto'o blir helt fri framför mål och kan enkelt peta in bollen. Grov försvarsmiss!

28' min

Barcelona får hörna från höger. Deco slår ett högt inlägg som Márquez kommer högst på. Mexikanens nick går dock högt över.

26' min

Real Madrid igen. Roberto Carlos driver ner på vänsterkanten hela vägen till kortlinjen. Han slår en känslig pass snett bakåt till Zidane som skjuter direkt. Skottet smiter någon meter utanför högerkrysset.

24' min

Real Madrid kommer igen längs högerkanten. Denna gång genom David Beckham som skär in centralt. Beckahm slår ett lågt inlägg ämnat för Ronaldo men en mycket uppoffrande Puyol kommer glidandes och kan rensa.

21' min

Dubbelchans för Barcelona! Belletti kommer återigen farande på högerkanten. Han skär in i straffområdet och slår ett hårt inlägg som dock går bakom (!) Eto'o. Kanske något ivrigt. I andravågen fångar Van Bronckhorst upp bollen och slår ett nytt inlägg mot Eto'o. Eto'o försöker klacka in bollen och efter viss förvirring kan Roberto Carlos och Casillas avvärja på mållinjen.

18' min

Real Madrid, som annars varit hårt tillbakapressat, kommer i anfall längs högerkanten. Figo slår ett inlägg till Ronaldo som dock kommer fel till bollen och Valdés kan greppa bollen.

16' min

Samuel Eto'o plockar upp en boll ett par meter utanför straffområdet. Han skjuter direkt men skottet blir felriktat och en bit utanför Casillas högra stolpe.

14' min

Intensiteten ökar igen. Ronaldinho är på lysande humör och lurar Salgado gång på gång. Den spanske högerbacken går hårt åt Ronaldinho och det gula kortet hänger nu i luften.

12' min

Matchen lugnar ner sig för ett par minuter med mycket spel kring mittplan. Barcelona får ny hörna, från vänster, efter att Salgado tvingats bryta en annars underbar dribbling från Ronaldinho. Hörnan slås kort och Deco får till ett inlägg som Roberto Carlos kan rensa till ny hörna. Även den resultatlös.

9' min

Även Real Madrid får sin första hörna efter att en tillbakarusande Henke Larsson avvärjt ett inläggsförsök från Roberto Carlos. Hörnan, från vänster, ställer till visst problem i Barcelonas straffområde men Oleguer kan rensa vid bortre stolpen.

8' min

Barcelona får matchens första hörna, från höger. Deco tar hand om hörnan som dock blir alldeles för lös och Realförsvaret kan rensa.

7' min

Rafael Márquez går in mycket fult mot Figo på mittplan. Figo blir liggande för ett ögonblick, till publikens jubel, men är åter i spel. Márquez ska vara glad att slippa varning där.

5' min

Publiken skriker ut sin ilska mot "svikaren" Figo när han får bollen vid mittplan. Portugisen driver längs högerkanten, skär in mot straffområdet men kommer för långt från bollen och Realförsvaret kan rensa.

3' min

Barcelona anfaller igen. Ronaldinho iscensätter ett anfall ut till Belletti på högerkanten. Belletti lappar över med fart och får till ett farligt inlägg som Henrik Larsson möter ett par meter utanför mål. Henke kommer dock lite fel på bollen som går rakt upp i luften och Salgado kan rensa undan.

2' min

Barcelona kommer i matchens första anfall. Samuel Eto'o snurrar runt lite i Real Madrids straffområde men Carlos kommer rusande och kan rensa.

Matchen är igång! Real Madrid börjar med boll.

Real Madrid gör entré inför högljudda burop!

Barcelona springer även de in på plan, dock till enorma jubel. Stämningen på Camp Nou är enorm!