Sedan grejade Rafael Benitez och hans spelare tre poäng på St James Park.

Hoppet om Premier League lever för ”Magpies”.

Newcastle har varit fullständigt usla sedan jul. Laget hade bara skrapat ihop nio poäng fram till dagens hemmamöte med Swansea.

Rafael Benitez födelsedag gav spelarna dock spanjoren den perfekt presenten – tre poäng.

I slutet av första halvlek nickade försvararen Jamaal Lascelles in 1-0 för Newcastle.

– Det är ett fantastiskt resultat för oss. Efter målet var fansen fantastiska, säger Lascelles till BBC.

Swansea tryckte på rejält efter Newcastles mål, men hemmalaget höll undan.

Moussa Sissoko och Andros Townsend grejade sedan 2-0 och 3-0 till Newcastle under de sista tio minuterna.

– Vi har jobbat för det här länge, i dag förtjänade vi att vinna, säger Townsend.

Norwich dagens förlorare

Den segern är oerhört viktig för ”Magpies”. Den innebär att hoppet om Premier League lever.

Norwich ligger ovanför nedflyttningsstrecket på 31 poäng. Nedanför finns Sunderland på 30 poäng och nästjumbon Newcastle har 28 pinnar. Norwich har spelat en match mer än de två jagande lagen.