Elfsborg vann mot nykomlingen: ”Stort hjärta”

Uppdaterad 2017-07-25 | Publicerad 2017-03-25

Veckan kvar till allsvenskan.

Då gav Elfsborg ett styrkebesked genom att besegra allsvenska rivalen Halmstad med 2–0.

Elfsborgs Svenska cupen-äventyr tog något oväntat slut redan i kvartsfinalen då man på hemmaplan förlorade med 1–2 mot Brommapojkarna.

I det sista genrepet inför allsvenskan, mot nykomlingen Halmstad, gav boråsarna ett formbesked.

Det var dock hemmalaget Halmstad som inledde matchen bäst och skapade de bästa chanserna.

Kevin Stuhr-Ellergard, som bara hade fått hålla nollan en gång under försäsongen, stod dock emot och i stället tog Elfsborg ledningen i inledningen av den andra halvleken.

Fick hålla nollan

En hörna från Simon Lundevall skarvades av Jon Jönsson fram till Jörgen Horn, som då bara hade varit på planen i två minuter, som stötte bollen in i öppet mål.

Halmstad pressade på för ett kvitteringsmål men med kvarten kvar kunde i stället Emir Bajrami, framspelad av Issam Jebali, skjuta in 2–0 vilket stod sig matchen ut.

– Jag tar med mig ett stort fajtinghjärta och stundtals bra spel. Vårt centrala mittfält (Simon Olsson och Alex Dyer) gör en väldigt bra match, både defensivt och offensivt. Vi släpper till ett par chanser men vi jobbar bra med vårt försvarsspel, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till C More.

Elfsborg inleder allsvenskan den 3 april borta mot Kalmar, som under lördagen vann med 2–1 mot Öster.